La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d'Aro eixampla els seus horitzons i des del 12 d'agost ha posat en marxa un projecte de Passallibres (en anglès, bookcrossing) al municipi amb sis espais on s'hi ha desat llibres per a adults i infants i còmics en diversos idiomes (català, castellà, francès, anglès i rus) perquè ciutadans i visitants els agafin, mirin, es quedin i llegeixin, i més endavant tornin a alliberar els mateixos volums o facin aportacions de nous llibres avui atrapats a casa.

L'espai on s'allotgen els volums són unes petites casetes inspirades en l'edifici de l'Escola de Vela de Platja d'Aro, i els llibres que inicialment s'hi ha posat, són -per seguir l'esperit del projecte- exemplars usats que diversos particulars havien aportat a la biblioteca.

Els espais escollits a Platja d'Aro són dos punts del passeig Marítim (al Cavall Bernat i al carrer Empordà, on hi ha el Mini Club Infantil), davant del Centre Cívic Vicenç Bou i a la plaça del Mil·lenari. A Castell d'Aro a la plaça Poeta Sitjar i a s'Agaró a la plaça Sant Pol.

Es tracta d'una proposta col·laborativa que s'afegeix a altres iniciatives -concursos, tallers, conferències, sessions de contes o exposicions- que converteixen la biblioteca en un centre de dinamització cultural, més enllà dels serveis clàssics d'un equipament com aquest.

Així per exemple, durant el juliol i l'agost ha desenvolupat la campanya "Llegir té premi!" que proposava als infants i joves de 4 a 13 anys fer-se el Carnet lector, escollir algun dels llibres, contes o còmics del seu fons, omplir una fixa de lectura, i participar en el sorteig de diversos de regals i obsequis.