L'entitat Salvem el Golfet reclama l'enderroc total del xalet «il·legal»

Recorden que el decret de suspensió de les obres és temporal i volen que es tramiti la denúncia

07.09.2016 | 07:20
L´alcalde ha suspès la llicència d´obres per desajustos entre els treballs que s´executaven i el projecte

L´associació Salvem el Golfet, contrària al xalet que s´està construint a sobre de la cala del Golfet, considera que el decret de l´alcalde de Palafrugell que ordena la suspensió de les obres és una mesura «en principi positiva» però que es prenen amb «cautela i reserves». De fet, recorden que el decret d´alcaldia suspenia la llicència d´obres perquè s´estaven executant uns treballs que no constaven en el projecte. Una suspensió fins que els promotors presentessin a l´Ajuntament una solució que satisfaci els serveis tècnics i s´adeqüi al projecte que es va aprovar. «La suspensió de les obres s´ha acordat únicament per desajustos i per excessos entre l´obra executada i la llicència atorgada per l´Ajuntament. I nosaltres sostenim que la pròpia llicència d´obres és il·legal i que cal l´enderroc total de l´edificació», assegura l´associació.

La paralització de les obres era una mesura «que l´associació ja va demanar en interposar la denúncia urbanística el 5 d´agost», recorden. Per a l´associació, «és evident que l´obra i la llicència municipal són il·legals» perquè «no s´integra en l´entorn, malmet i desfigura el paisatge de la cala Golfet, s´emplaça en terreny amb pendents superiors al 30% i amb risc geològic d´esllavissades, vulnera la legislació de costes en envair la servitud de trànsit de 6 metres i infringeix les directrius de paisatge del Pla Territorial Parcial de les comarques gironines», entre altres.

A més, prossegueixen, «en autoritzar les obres i en aprovar el Pla de Millora Urbana d´aquests terrenys», l´Ajuntament «ha permès –indegudament– gairebé triplicar l´edificabilitat i l´ocupació, augmentar irregularment l´alçada, canviar el planejament aplicable i donar un tracte de favor contrari a Dret, i una excepció singular al propietari d´aquesta finca», afirmen.

Per això, l´associació Salvem el Golfet reclama ara «sense major dilació» que l´Ajuntament «tramiti la denúncia urbanística presentada, realitzi la inspecció sol·licitada, emeti els informes tècnics i jurídics sol·licitats i ordeni l´enderroc de tot allò edificat». El consistori, afegeixen, «disposa d´un termini màxim de 3 mesos per practicar totes les diligències sol·licitades i per resoldre la denúncia urbanística presentada per l´Associació».

Finalment, Salvem el Golfet sentencia que «la gravetat del cas i l´extraordinària alarma i rebuig social provocat per les obres exigeix una actuació immediata, ràpida i urgent del consistori per garantir la ratificació i anul·lació de les actuacions administratives realitzades, l´enderroc de l´edificació i la reposició de les coses a l´estat anterior amb restauració forestal dels terrenys indegudament alterats».

La recent suspensió de la llicència va arribar després que el consistori requerís als promotors retallar part d´un forjat que excedia el que hi havia en el projecte. L´Ajuntament va desestimar les al·legacions de la propietat i, per obligar-la a presentar una solució que s´adeqüi al projecte que es va aprovar, l´alcalde va dictaminar la suspensió de la llicència d´obres.

Segons el consistori, del 15 de juny al 15 de setembre hi ha la suspensió temporal de les obres. Davant la proximitat de la data i que els treballs es reprenguin, el batlle va decidir suspendre l´autorització i, fins que no aportin les esmenes, les obres al xalet no poden seguir.

De fet, en el ple del juny passat l´alcalde va informar que els promotors ja havien enderrocat una part petita de l´edificació que també superava el que determinava la llicència d´obres. Aleshores, l´Ajuntament ja va advertir els promotors que els aturaria les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La palamosina detinguda per vincles amb el gihadisme declara avui

La palamosina detinguda per vincles amb el gihadisme declara avui

La jove espanyola de 21 anys detinguda dimarts a Palamós compareix avui davant del jutge de...

Les salicòrnies comencen a ocupar la maresma recuperada de la Pletera

Les salicòrnies comencen a ocupar la maresma recuperada de la Pletera

La maresma recuperada de la Pletera, a l'Estartit, presenta un nivell de revegetació natural molt...

La gihadista de Palamós compareix demà davant del jutge de l´Audiència Nacional

Segons l'informe policial, la jove de 21 anys s'havia radicalitzat consumint propaganda molt...

Arresten una jove a Palamós acusada de captar i enviar gihadistes a zona de conflicte

Arresten una jove a Palamós acusada de captar i enviar gihadistes a zona de conflicte

La noia, que és espanyola i de família d'origen marroquí, va ser descoberta gràcies a una...

Detinguda una jove a Palamós per presumpta col·laboració amb el gihadisme

Detinguda una jove a Palamós per presumpta col·laboració amb el gihadisme

Nascuda al municipi, està acusada de captació, reclutament i enviament de gihadistes a zones de...

Enllaços recomanats: Premis cinema