L´associació Salvem el Golfet, contrària al xalet que s´està construint a sobre de la cala del Golfet, considera que el decret de l´alcalde de Palafrugell que ordena la suspensió de les obres és una mesura «en principi positiva» però que es prenen amb «cautela i reserves». De fet, recorden que el decret d´alcaldia suspenia la llicència d´obres perquè s´estaven executant uns treballs que no constaven en el projecte. Una suspensió fins que els promotors presentessin a l´Ajuntament una solució que satisfaci els serveis tècnics i s´adeqüi al projecte que es va aprovar. «La suspensió de les obres s´ha acordat únicament per desajustos i per excessos entre l´obra executada i la llicència atorgada per l´Ajuntament. I nosaltres sostenim que la pròpia llicència d´obres és il·legal i que cal l´enderroc total de l´edificació», assegura l´associació.

La paralització de les obres era una mesura «que l´associació ja va demanar en interposar la denúncia urbanística el 5 d´agost», recorden. Per a l´associació, «és evident que l´obra i la llicència municipal són il·legals» perquè «no s´integra en l´entorn, malmet i desfigura el paisatge de la cala Golfet, s´emplaça en terreny amb pendents superiors al 30% i amb risc geològic d´esllavissades, vulnera la legislació de costes en envair la servitud de trànsit de 6 metres i infringeix les directrius de paisatge del Pla Territorial Parcial de les comarques gironines», entre altres.

A més, prossegueixen, «en autoritzar les obres i en aprovar el Pla de Millora Urbana d´aquests terrenys», l´Ajuntament «ha permès -indegudament- gairebé triplicar l´edificabilitat i l´ocupació, augmentar irregularment l´alçada, canviar el planejament aplicable i donar un tracte de favor contrari a Dret, i una excepció singular al propietari d´aquesta finca», afirmen.

Per això, l´associació Salvem el Golfet reclama ara «sense major dilació» que l´Ajuntament «tramiti la denúncia urbanística presentada, realitzi la inspecció sol·licitada, emeti els informes tècnics i jurídics sol·licitats i ordeni l´enderroc de tot allò edificat». El consistori, afegeixen, «disposa d´un termini màxim de 3 mesos per practicar totes les diligències sol·licitades i per resoldre la denúncia urbanística presentada per l´Associació».

Finalment, Salvem el Golfet sentencia que «la gravetat del cas i l´extraordinària alarma i rebuig social provocat per les obres exigeix una actuació immediata, ràpida i urgent del consistori per garantir la ratificació i anul·lació de les actuacions administratives realitzades, l´enderroc de l´edificació i la reposició de les coses a l´estat anterior amb restauració forestal dels terrenys indegudament alterats».

La recent suspensió de la llicència va arribar després que el consistori requerís als promotors retallar part d´un forjat que excedia el que hi havia en el projecte. L´Ajuntament va desestimar les al·legacions de la propietat i, per obligar-la a presentar una solució que s´adeqüi al projecte que es va aprovar, l´alcalde va dictaminar la suspensió de la llicència d´obres.

Segons el consistori, del 15 de juny al 15 de setembre hi ha la suspensió temporal de les obres. Davant la proximitat de la data i que els treballs es reprenguin, el batlle va decidir suspendre l´autorització i, fins que no aportin les esmenes, les obres al xalet no poden seguir.

De fet, en el ple del juny passat l´alcalde va informar que els promotors ja havien enderrocat una part petita de l´edificació que també superava el que determinava la llicència d´obres. Aleshores, l´Ajuntament ja va advertir els promotors que els aturaria les obres.