MES veu un «pas en fals molt car» l'operació a l'entorn del monestir

Creuen que la proposta d'un annex encastat a l'espai del claustre «desdibuixa el complex arquitectònic»

07.09.2016 | 07:20

El regidor del Moviment d'Esquerres (MES) a Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, ha explicat el seu posicionament contrari en l'últim ple en relació a l'operació de l'Ajuntament per comprar la finca a l'entorn del monestir per ampliar l'oferta de l'Espai Thyssen.

Albó, a favor del Thyssen, adverteix però que l'operació «ens genera molts dubtes i preguntes que el govern no va voler o saber respondre». En primer lloc, l'edil recorda que fa un any ja va advertir que la decisió de «fer-ho "sols", sense l'ajuda financera d'altres administracions» era un «error» que «empetitia el Thyssen» i bloquejava «el potencial del monestir i el seu entorn». Un any després, «el que havia de ser un gran estalvi s'ha convertit en un pas en fals molt car», va assegurar Albó.

«Aprofitar els espais del monestir s'ha vist inviable i ha derivat en la proposta de fer un annex al monestir» projectat com un «nou cos edificat, encastat literalment a l'edifici històric, just a l'espai del claustre», assegura. Per al regidor de MES, la proposta «desdibuixa el complex arquitectònic del monestir i el seu testimoni històric».

D'altra banda, MES considera que la proposta «tampoc aporta l'estalvi desitjat». «L'avantprojecte fa una estimació de cost de 4.500.000 euros», als que cal afegir els «750.000 euros de la compra de les finques que ha tancat el govern». «Els costos dels projectes -prossegueix- i d'altres despeses de gestió no seran tampoc menors».

Finalment, la proposta «tampoc comporta les millores» que «la propaganda governamental ha volgut vendre», afirma, ja que «els jardins de l'entorn del monestir estaven absolutament protegits i garantida la seva futura vocació pública» i ara «el govern no aconsegueix els espais a través de la gestió urbanística sinó de la tresoreria». Així, l'edil afirma que «es permet la possibilitat de fer apartaments on abans tan sols es permetien edificacions aïllades» i «es fa néixer un solar directament edificable on abans es demanava el desenvolupament d'un sector de millora».

Tot plegat, conclou, «no es podrà dur a terme sense la modificació del pla director del monestir que preveu un desenvolupament difícilment compatible amb el que es va aprovar», una «dificultat mal mesurada pel govern».

Tancament de l'OMIC

El MES també ha criticat la publicació del número 2 del butlletí d'informació municipal, un «pamflet» per «lloar les virtuts de l'equip de govern ometent fets que són molt greus», assegura Albó. Per exemple, la decisió de «tancar l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC)» després de «revocar la tècnica assignada a l'oficina» a l'espera «d'un conveni amb el consell comarcal perquè algú de la Bisbal vingui unes hores a la setmana». «Com és possible que una ciutat de prop de 22.000 habitants hagi de tenir un servei d'informació al consumidor igual que el de poblacions molt més petites?», es pregunta Albó mentre «es gasten 50.000 euros l'any en un pamflet informatiu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Clinton i Trump es converteixen en «caganers» abans del debat

Clinton i Trump es converteixen en «caganers» abans del debat

L'empresa gironina que confecciona les figuretes vol respondre a l'actualitat i a la demanda...

Palamós celebra la seva primera Mostra de Cervesa Artesana

Palamós celebra la seva primera Mostra de Cervesa Artesana

El "Mar de Birres" va comptar amb una desena de cerveseres catalanes, "food trucks", música i...

Adjudiquen les obres de la nova rotonda de Llofriu, que començaran al desembre

El giratori millorarà les entrades i sortides al municipi que ara són complicades quan es fan girs...

Retiren una xarxa del fons marí de les Illes Medes abandonada fa dos anys

Retiren una xarxa del fons marí de les Illes Medes abandonada fa dos anys

Han calgut dos dies i equipaments especials per treure-la alhora que es demostra que s'ha fet...

La Fecasarm vol que es jutgi les cinc monitores de la «flashmob» de la histèria

Considera que podien preveure amb antelació que aquesta activitat acabaria amb una estampida humana

Enllaços recomanats: Premis cinema