L'ACA estudia alternatives per proveir la Bisbal, Forallac i Fontanilles

Avaluaran la mesura que ha permès que l'aigua tornés a ser apta arran de la contaminació i estudiaran com recuperar l'estat de l'aqüífer

08.09.2016 | 07:13
Es van instal·lar dos filtres de carbó actiu per depurar l´aigua.

Responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els alcaldes de la Bisbal, Forallac i Fontantilles es van reunir dilluns a la tarda per buscar fórmules per subministrar aigua a aquests municipis de forma definitiva, després de les mesures excepcionals adoptades per l'episodi de contaminació viscut aquest agost. El director de l'ACA, Jordi Agustí, es va reunir amb els alcaldes de la Bisbal, Lluís Sais; Forallac, Josep Sala; i Fontanilles, Salvador Coll -entre altres autoritats- per analitzar el proveïment d'aigua a aquests municipis.

Durant la trobada es va analitzar el funcionament de la solució d'emergència que es va adoptar per atendre les demandes d'aigua per al consum domèstic a través de la instal·lació de filtres de carbó actiu procedents de Bèlgica. Aquesta actuació va ser valorada per totes les parts perquè va permetre restablir el subministrament d'aigua d'acord amb el Reial Decret 140/2003, pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d'aigua per al consum humà. Tot i això, també es va considerar necessari definir alternatives complementàries que garanteixin el proveïment i les demandes futures d'aigua de manera definitiva.

D'altra banda, l'ACA tindrà en compte les incidències en el subministrament que s'han produït a la Bisbal i Forallac aquest estiu en la pròxima ordre d'ajudes al proveïment municipal d'emergència. Des de l'organisme també van precisar que la sequera extrema que es viu aquest any ha situat els nivells d'alguns aqüífers en mínims històrics i que això pot afectar directament l'estat de les masses d'aigua subterrània i, per tant, alguns proveïments municipals. En aquest sentit, té previst seguir fent mostrejos dels pous afectats per la contaminació d'herbicides per conèixer l'abast de la seva presència, l'evolució de l'estat qualitatiu i quantitatiu de l'aqüífer i per intentar trobar l'origen de la contaminació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El port de Palamós es manté a la junta directiva de Medcruise

El port de Palamós es manté a la junta directiva de Medcruise

El port de Palamós continuarà formant part de la junta directiva de...

La Fira de la Poma d´Ullà en ven més de 5.000 quilos

La Fira de la Poma d´Ullà en ven més de 5.000 quilos

La Fira de la Poma d'Ullà, que es va celebrar diumenge per onzè any consecutiu, es...

Crema totalment un paller a Llofriu

Set dotacions dels bombers s'hi han desplaçat per les tasques d'extinció, que segons fonts del cos...

Onzena edició de la Fira i el mercat de la Poma d´Ullà

El centre del poble d’Ullà va acollir durant tot ahir la celebració de la Fira...

Redueixen de 15.000 a 12.000 euros una multa a una taverna per soroll

Redueixen de 15.000 a 12.000 euros una multa a una taverna per soroll

L'import de la multa ha sigut menor atenent que es tracta d'un local petit

Enllaços recomanats: Premis cinema