Les associacions Gent del Ter, Sos Empordanet, ICV de la Bisbal i un grup de ciutadans van assegurar ahir, mitjançant un comunicat, que la contaminació per herbicides de l'aigua que aquest agost ha afectat la Bisbal d'Empordà, Forallac i Fontanilles «no són fets aïllats» sinó que són «el resultat d'una mala gestió i falta de control sobre l'aplicació dels productes fitosanitaris, el consum desmesurat de l'aigua per al cultiu del blat i la mala gestió de la depuradora i dels pous».

Per aquest motiu, i coincidint amb els consistoris afectats, van remarcar que la instal·lació dels filtres de carbó no suposa una solució definitiva «ni a curt ni a llarg termini».

De moment, segons van informar, ja han presentat diferents instàncies als ajuntaments de la Bisbal i Forallac, per tal de conèixer i fer un seguiment de les accions preventives i legals que estan duent a terme en relació a aquest tema i per tal conèixer a nivell tècnic la gestió i funcionament de la depuradora i de les analítiques dels pous.

A més, en aquests documents també sol·liciten saber quines mesures s'estan realitzant per tal de determinar l'origen de la contaminació i de quins mitjans disposen per esbrinar-ho.

Així mateix, aquest col·lectiu ha demanat informació sobre les mesures preventives que es duran a terme per tal de prevenir la contaminació dels pous a partir d'ara i com i quan aplicaran la llei basada en el principi de «qui contamina paga», entre altres.