Les obres de reforma i rehabilitació del passeig del Molinet, a l'Estartit, s'iniciaran la darrera setmana de setembre. Així ho va confirmar ahir Jordi Planella, cap de Costes a Girona, durant una reunió de coordinació d'obres, realitzada sobre el terreny, a la qual també van assistir l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí o el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau, entre d'altres. Les obres es van adjudicar a primers de juliol per un import de 575.204,34 euros (sense IVA) i tindran un termini d'execució de sis mesos. L'objectiu és que estiguin enllestides per a la propera Setmana Santa. Aquesta rehabilitació és llargament reivindicada, si bé el Govern espanyol l'havia condicionat a l'execució prèvia de l'estabilització de la muntanya del cap de la Barra, intervenció que es va finalitzar l'abril del 2014.

El nou passeig tindrà una amplada de 7 metres i dos trams clarament diferenciats, un dels quals, estarà reservat a vianants i bicicletes. En el primer tram (130 m) hi haurà un carril de 3 m, amb paviment d'aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de 4 m per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes, al costat de mar i amb vistes a les illes Medes. El segon tram (130 m) estarà destinat exclusivament a vianants i ciclistes, que disposaran d'una calçada de 7 m d'amplada, pavimentada amb llambordes.

Les obres començaran amb la retirada dels serveis existents i la demolició del paviment i d'un mur. També s'excavarà la part posterior del mur per després consolidar-lo. Entre altres actuacions de reforç del mur que dóna al mar es col·locarà pedra de 800 a 1.200 quilos a l'escullera. En el tram de mur més erosionat s'hi col·locaran blocs de pedres de 4.000 a 6.000 quilos. El projecte també inclou la renovació del sanejament, el subministrament d'aigua potable i elèctric, l'enllumenat públic, bancs o papereres, entre d'altres.