La reforma del passeig del Molinet de l'Estartit s'iniciarà a finals de mes

Les obres adjudicades per més de 575.000 euros tindran un període d'execució de sis mesos i podrien estar enllestides per Setmana Santa

09.09.2016 | 07:19
Planella i Rufí durant la reunió en el passeig on es faran les obres.

Les obres de reforma i rehabilitació del passeig del Molinet, a l'Estartit, s'iniciaran la darrera setmana de setembre. Així ho va confirmar ahir Jordi Planella, cap de Costes a Girona, durant una reunió de coordinació d'obres, realitzada sobre el terreny, a la qual també van assistir l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí o el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau, entre d'altres. Les obres es van adjudicar a primers de juliol per un import de 575.204,34 euros (sense IVA) i tindran un termini d'execució de sis mesos. L'objectiu és que estiguin enllestides per a la propera Setmana Santa. Aquesta rehabilitació és llargament reivindicada, si bé el Govern espanyol l'havia condicionat a l'execució prèvia de l'estabilització de la muntanya del cap de la Barra, intervenció que es va finalitzar l'abril del 2014.

El nou passeig tindrà una amplada de 7 metres i dos trams clarament diferenciats, un dels quals, estarà reservat a vianants i bicicletes. En el primer tram (130 m) hi haurà un carril de 3 m, amb paviment d'aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de 4 m per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes, al costat de mar i amb vistes a les illes Medes. El segon tram (130 m) estarà destinat exclusivament a vianants i ciclistes, que disposaran d'una calçada de 7 m d'amplada, pavimentada amb llambordes.

Les obres començaran amb la retirada dels serveis existents i la demolició del paviment i d'un mur. També s'excavarà la part posterior del mur per després consolidar-lo. Entre altres actuacions de reforç del mur que dóna al mar es col·locarà pedra de 800 a 1.200 quilos a l'escullera. En el tram de mur més erosionat s'hi col·locaran blocs de pedres de 4.000 a 6.000 quilos. El projecte també inclou la renovació del sanejament, el subministrament d'aigua potable i elèctric, l'enllumenat públic, bancs o papereres, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Palafrugell reobre quasi cinc quilòmetres de camins de terra

Palafrugell reobre quasi cinc quilòmetres de camins de terra

L'Àrea de Serveis de l'Ajuntament de Palafrugell està realitzant aquest mes diversos...

Mor un home de 90 anys a Jafre en ser atropellat per un tot-terreny

Mor un home de 90 anys a Jafre en ser atropellat per un tot-terreny

Es tracta de la víctima mortal d'accident de trànsit número 39 des del començament d'any a les...

La ultrafondista Núria Borrell rep avui el Premi Montgrí de l´Esport

La utrafondista torroellenca Núria Borrell rebrà avui el Premi Montgrí de...

Sant Feliu ha de determinar encara on s´ubicarà l´escultura «la Pepita»

Sant Feliu ha de determinar encara on s´ubicarà l´escultura «la Pepita»

El projecte de reforma del passeig de Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols no determina...

Palafrugell veu com el municipi s´ha consolidat com a capital de l´havanera

L'Ajuntament fa un balanç positiu dels prop de dos anys de celebració del mig segle de la Cantada...

Enllaços recomanats: Premis cinema