Un veí de Palafrugell va ser detingut divendres passat per un delicte de violència domèstica i un delicte d'incendi després que calés foc al pis on vivia la seva exparella, a la mateixa localitat. No es van haver de lamentar danys personals per aquest nou episodi de violència contra la dona que s'ha registrat a les comarques gironines.

Els Bombers van ser alertats divendres sobre l'incendi en un pis del carrer Carrilet. En fer-se càrrec de l'extinció -les flames van cremar mobiliari de la vivenda- van adonar-se que hi havia indicis suficients com per creure que es tractava d'un incendi provocat i van informar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra al respecte perquè es fessin càrrec de la investigació.

Els danys ocasionats per les flames van ser lleus i això també va permetre a la policia trobar indicis que apuntaven l'exparella de la inquilina de la vivenda com a possible responsable de l'incendi. A més, comptaven amb la declaració de diversos testimonis que també apuntaven en aquesta mateixa direcció, la qual cosa va encendre totes les alarmes. L'home era conegut pels agents i disposa d'antecedents de diversa índole.

El mateix dia 9 de setembre, els Mossos d'Esquadra van poder detenir el sospitós, que també es trobava a Palafrugell. Se'l va detenir per un delicte d'incendi i un altre de violència domèstica.

L'arrestat va passar a disposició del jutge en funcions de guàrdia, que va decretar el seu ingrés a presó provisional per aquests fets.

Segons fonts properes al cas, en el moment que el detingut va decidir calar foc a la vivenda no hi havia cap persona al seu interior i l'actuació dels Bombers va permetre minimitzar els danys materials que va ocasionar l'incendi.