Els jutjats de Girona han donat la raó a dos treballadors del Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE) que reclamaven cobrar les hores extraòdinaries realitzades els anys 2013 i 2014, en aquest centre sanitari concertat, al mateix preu que l'hora ordinària.

Així, segons la sentència del magistrat del Jutjat Social número 3 de Girona, el Consorci Assistencial haurà d'abonar les quantitats corresponents a les hores extres que han realitzat i que superen la seva jornada anual corresponent a 1.826,27 hores. A més, el CABE haurà d'abonar també un 10% més per interessos, segons va confirmar ahir Metges de Catalunya (MC) a través d'un comunicat. A la sentència, el magistrat també es refereix a una resolució del Tribunal Suprem (TS) que senyala com l'Estatut Marco no regula aquest aspecte, tal i com havia assenyalat el CABE, i que per tant, l'hora extra s'ha de pagar com a mínim al mateix preu que l'ordinària.

El Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE) està constituït per l'associació de la Fundació Hospital de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà i forma part dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE).