L'Ajuntament de Palamós va aprovar en el ple de dimarts passat, el Pla Local de Joventut 2016-2019 que durant els darrers mesos han elaborat els tècnics de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palamós. Aquest document va dirigit als joves del municipi d'entre 15 a 29 anys, 2690 en total (un 15,11% de la població), i permet analitzar en primer terme la situació global de la joventut a Palamós (serveis, activitats, problemàtiques o necessitats).

Així, segons va informar el consistori, aquest Pla incorpora la visió directa dels joves de Palamós, de les entitats de la vila i també de la resta d'àrees municipals. Entre les propostes que s'inclouen es destaca la necessitat de treballar amb els joves en risc d'excussió social, l'impuls de les noves tecnologies per comunicar-se amb els joves, la potenciació dels projectes de garantia socials per al foment de l'ocupació, o bé, en l'àmbit més lúdic, la creació al municipi d'un grup de batucada. Aquest document recull també que actualment la màxima preocupació dels joves té a veure amb la necessitat de garantir un futur laboral, així com l'accés a un habitatge.

Aquesta eina destinada als joves de Palamós s'inclou en la línia de les polítiques de joventut que es promouen des de la Generalitat i en l'àmbit de Catalunya, on s'inclouen també projectes per a joves que es porten a terme conjuntament amb altres institucions (Consell Comarcal), àrees municipals (Acció Social i Ciutadania, Ensenyament, Esports) i entitats del municipi.