El govern de Palafrugell (PSC-CiU i E-E) no té previst «enderrocar» el xalet que s'està construint a sobre de la cala del Golfet, tal i com va demanar fa unes setmanes, l'Associació Salvem el Golfet. Així ho va avançar ahir l'alcalde palafrugellenc, Juli Fernández, qui va recordar que els promotors d'aquesta finca «van seguir tots els tràmits legals i el projecte va ser aprovat per Urbanisme», i que per tant «tot es va fer correctament i la llicència està ben donada». «Si és il·legal o no, només ho pot dir un jutge», va dir Fernández.

En aquest sentit, el batlle va remarcar que la suspensió de la llicència d'obres que el consistori va emetre a finals d'agost per decret d'alcaldia, «no té res a veure amb la denúncia presentada per Salvem el Golfet», el passat 5 d'agost. «Vam detectar que en la piscina que estaven construint en el xalet, ocupaven 4 o 5 metres de superfície adiccional respecte al projecte al qual es va atorgar el permís», va explicar Fernández, qui va recordar que, a més, del 15 de juny al 15 de setembre hi ha la suspensió temporal de les obres al municipi.

«Tenint en compte que s'aproximava la data perquè es poguessin reprendre els treballs, vam optar per suspendre la llicència d'obres fins que els propietaris resolguessin aquesta situació», va precisar l'alcalde, qui va avançar que si els amos de la finca presenten la solució requerida perquè l'obra s'adeqüi al projecte aprovat «els treballs es podrien reprendre en un mes».

En el ple del juny passat, l'alcalde va informar que els promotors ja havien enderrocat una part petita de l'edificació que també superava el que determinava la llicència d'obres. Aleshores, l'Ajuntament ja va advertir els promotors que els aturaria les obres.

La denúncia de l'entitat

En la denúncia presentada a l'agost a l'Ajuntament de Palafrugell, l'Associació Salvem el Golfet reclamava al consistori que «paralitzes» l'obra del xalet al penya-segat i que «s'enderroqués tot allò que s'ha construït amb l'ampliació».

Segons aquesta entitat, les llicències d'obres i el pla urbanístic en què es van basar, on s'autoritzava l'increment de l'edificabilitat al paratge, «no s'ajusten a llei», motiu pel qual «cal l'enderroc total de l'edificació». Per a l'associació, «l'obra no s'integra en l'entorn, malmet i desfigura el paisatge de la cala Golfet, s'emplaça en terreny amb pendents superiors al 30% i amb risc geològic d'esllavissades, vulnera la legislació de costes en envair la servitud de trànsit de 6 metres i infringeix les directrius de paisatge del Pla Territorial Parcial de les comarques gironines», motius pels quals, asseguren que «l'obra i la llicència municipal són il·legals».

«En autoritzar les obres i en aprovar el Pla de Millora Urbana d'aquests terrenys», l'Ajuntament «ha permès -indegudament- gairebé triplicar l'edificabilitat i l'ocupació, augmentar irregularment l'alçada, canviar el planejament aplicable i donar un tracte de favor contrari a Dret, i una excepció singular al propietari d'aquesta finca», afirmava l'entitat a la denúncia on demanava que «sense major dilació» l'Ajuntament «tramiti la denúncia urbanística presentada, realitzi la inspecció sol·licitada, emeti els informes tècnics i jurídics sol·licitats i ordeni l'enderroc de tot allò edificat».

En aquest sentit, Fernández va dir que té previst contestar a totes aquestes demandes, però que l'enderroc «queda descartat» perquè «els propietaris compleixen tots els requisits legals».