La Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat ha resolt que existeixen «irrregularitats» en la construcció del xalet que s'està fent a sobre de la Cala del Golfet, ubicada a Calella de Palafrugell, i que s'han infringit diferents punts del Pla de Millora Urbana, el POUM i del Pla director urbanístic del sistema costaner, motiu pel qual sol·licita a l'Ajuntament que declari «lesiva i anul·li» la llicència urbanística municipal i un cop revisada, «restauri la realitat física alterada» entre altre mesures.

D'aquesta manera, la Generalitat dóna resposta a les diferents denúncies presentades per l'Associació Salvem el Golfet. «Aquesta resolució confirma i dóna la raó als denunciants en relació a la il·legal actuació municipal» assegurava ahir l'entitat a través d'un comunicat, on destacaven la seva «satisfacció».

Així, segons l'informe d'urbanisme, la llicència atorgada és «nul·la i irregular» perquè: vulnera els criteris d'adaptació topogràfica; comet infracció del nombre de plantes màxim -en una- permès; s'excedeix en l'edificabilitat màxima establerta en 103,18 metres quadrats de sostre o ocupa més superfície de la permesa, o no compte amb un informe preceptiu en matèria de paisatge, entre altres. «Aquesta resolució contradiu i posa en evidència les recents declaracions de l'Alcalde de Palafrugell -Juli Fernández- en les quals va referir que no s'enderrocarien les obres. Amb el posicionament de la Generalitat es confirma que caldrà practicar enderrocs i reposar les coses a l'estat anterior» valorava ahir l'entitat.

Per aquest motiu, Salvem el Golfet va instar a l'Alcaldia i a la Comissió de Govern a «adoptar d'immediat les actuacions administratives anul·lant la llicència, tramitant i estimant la denúncia urbanística i ordenant l'enderroc de tot allò construït»

A més, va anunciar que el pròxim 1 d'octubre es tractarà el polèmic cas, en un acte al teatre, en el qual hi assistirà l'Ex Fiscal en Cap de la Fiscalia Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, entre altres.