Servitransfer diu que el cotxe el va cedir a l'Ajuntament i no a l'alcalde de Forallac

Demana a Puig (ERC) que es retracti públicament o amenaça amb querellar-s'hi per injúries i revelació de secrets

26.09.2016 | 07:12
Tots Som Forallac-ERC ho va denunciar públicament el mes de juliol.
Tots Som Forallac-ERC ho va denunciar públicament el mes de juliol.

La portaveu de Tots Som Forallac-ERC, Marta Puig, s'enfrontarà a una querella per injúries i revelació de secrets a menys que es retracti i admeti públicament que són falses les afirmacions que va fer el mes de juliol assegurant que Servitransfer operava en el municipi sense disposar del contracte de recollida d'escombraries i que havia cedit un de renting a l'alcalde. El propietari de l'empresa, a través del seu advocat -Carles Monguilod- ha interposat una demanda de conciliació davant el jutjat perquè l'edil es disculpi i desmenteixi aquestes afirmacions.
Segons Monguilod, Servitransfer no pretén polemitzar sobre aquest assumpte però exigeix a la regidora que es retracti perquè ningú pugui posar en dubte la legalitat de l'adjudicació del contracte de recollida d'escombraries ni s'entrelluqui la sospita d'un possible suborn amb la cessió que es va fer del cotxe «a l'ajuntament, no a l'alcalde».
La demanda de conciliació recull el que la portaveu de l'oposició va manifestar durant el ple de 20 de juliol i ho contraposa al que «s'ajusta a la veritat». Si Puig va afirmar que fa 16 anys que Servitransfer opera «sense que existeixi cap tipus de contracte que reguli aquesta prestació», la demanda manifesta que el contracte existeix i porta estampades les signatures de l'alcalde, Josep Sala, i el propietari de Servitransfer, Josep Mayola, a data «1 de gener de 2002».
Sobre el fet que l'alcalde utilitzi el tot terreny de gamma alta que està a nom de Servitransfer, la demanda de conciliació indica que «és un vehicle cedit per l'esmentada empresa a l'Ajuntament de Forallac (no al seu alcalde) en virtut de l'acord escrit entre les parts des de l'any 2006 i renovat l'any 2011». L'objectiu d'aquesta cessió era permetre al consistori «fer tasques d'inspecció del servei» que presta Servitransfer. Remarca la mercantil que la cessió del vehicle «obeeix a un compromís legal i documentat» que és «totalment legal».
De totes maneres, l'alcalde va manifestar que era un assumpte de caràcter privat del qual no donaria explicacions.
La demanda de conciliació també destaca que la regidora va fer públiques unes «dades personals i privades de titularitat exclusiva de l'empresa Servitransfer» per explicar que l'alcalde utilitzava un cotxe pagat per la mercantil.
L'assumpte quedaria resolt per a l'empresa si, en cas que Puig hagi denunciat aquests fets -els quals també va exposar en roda de premsa- «reconegui que seria una denuncia que no s'ajustava a la realitat» i també «reconegui» que va «lesionar la honorabilitat del senyor Josep Mayola» i de la societat que presideix.
La regidora republicana va declinar fer declaracions en relació amb la demanda assegurant que encara no li constava que aquesta s'hagués interposat i preferia no valorar-la mentre no conegués el seu contingut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Adjudiquen les obres de la nova rotonda de Llofriu, que començaran al desembre

El giratori millorarà les entrades i sortides al municipi que ara són complicades quan es fan girs...

Clinton i Trump es converteixen en «caganers» abans del debat

Clinton i Trump es converteixen en «caganers» abans del debat

L'empresa gironina que confecciona les figuretes vol respondre a l'actualitat i a la demanda...

Palamós celebra la seva primera Mostra de Cervesa Artesana

Palamós celebra la seva primera Mostra de Cervesa Artesana

El "Mar de Birres" va comptar amb una desena de cerveseres catalanes, "food trucks", música i...

Retiren una xarxa del fons marí de les Illes Medes abandonada fa dos anys

Retiren una xarxa del fons marí de les Illes Medes abandonada fa dos anys

Han calgut dos dies i equipaments especials per treure-la alhora que es demostra que s'ha fet...

La Fecasarm vol que es jutgi les cinc monitores de la «flashmob» de la histèria

Considera que podien preveure amb antelació que aquesta activitat acabaria amb una estampida humana

Enllaços recomanats: Premis cinema