Les obres al passeig de Llafranc podrien començar a l'octubre

El govern de Palafrugell convocarà una reunió veïnal per acordar com minimitzar les molèsties

26.09.2016 | 07:12
Així serà el nou passeig de Llafranc, segons el projecte.
Així serà el nou passeig de Llafranc, segons el projecte.

L'equip de govern de Palafrugell (PSC, CiU i EE) preveu poder iniciar la remodelació del passeig Cypsela de Llafranc a principis d'octubre, després de celebrar una reunió informativa amb els veïns i comerciants de la zona. Així ho ha avançat l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), qui recorda que l'obra està licitada des de mitjans agost per un import d'1.870.313,79 euros (IVA inclòs), que finançarà íntegrament el consistori i que tindrà una durada aproximada de nou mesos. "Les obres encara no estan adjudicades, però tot i això tenim previst poder començar entre els deu primers dies d'octubre", assenyala Fernández. "Abans, però, convocarem una reunió amb els veïns i els comerciants de la zona per mirar com es pot fer per minimitzar les molèsties que generaran aquests treballs", afegeix el batlle, qui puntualitza que en els pròxims dies fixarà una data per a aquesta trobada.
Segons el plec de clàusules que el consistori va publicar a l'agost al seu web municipal, l'actuació es dividirà en dues fases: la primera, corresponent a la infraestructura del passeig, tindrà un pressupost de 458.596,98 euros i un període d'execució de tres mesos; i la segona, corresponent a la urbanització de l'espai, tindrà un import d'1.411.716 euros i està previst que es realitzi en sis mesos.
Redactat per BCR Arquitectes a partir de les aportacions fetes pels ciutadans a través de diferents jornades participatives, els treballs consistiran en la renovació del passeig tant en l'aspecte de la superfície, amb una nova calçada i noves voreres, com pel que fa al subsòl, amb actuacions al clavegueram, instal·lació d'enllumenat públic, subministrament d'aigua i altres serveis.
La remodelació engloba des de l'inici del passeig de la banda de la riera fins a l'accés del port nàutic. La zona de la plaça del Promontori quedarà afectada només a l'espai comprès entre la línia d'edificacions del costat de mar i la platja. La circulació des de l'entrada del passeig fins a la plaça del Promontori serà de sentit únic, amb una amplada inferior a l'actual. Pel que fa a la plaça fins al port, es mantindrà el doble sentit per facilitar-ne l'accés. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori estaran a un sol nivell. Respecte a la vegetació del passeig, es mantindrà l'arbrat existent, característic de l'indret, i es reordenaran les zones enjardinades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema