Els robatoris en vehicles a Platja d'Aro han baixat un 70% en tres anys

A l´interior de domicilis el descens ha estat del 45%, una reducció que s´atribueix, principalment, a la instal·lació de les càmeres

30.09.2016 | 11:35
Imatge de diferents agents de cossos policials parlant en la festa de la policia de Platja d´Aro
Imatge de diferents agents de cossos policials parlant en la festa de la policia de Platja d´Aro

Les 36 càmeres de vigilància que s'han instal·lat als carrers de Platja d'Aro han ajudat a reduir un 70% els robatoris en vehicles i un 45% en domicilis en època estival, d´acord amb les dades de la Policia Local. Una tendència habitual durant els últims anys i que s'ha repetit de nou aquest 2016. De fet, aquest estiu s'han registrat 25 robatoris en vehicles, vuit menys que l'any passat. La caiguda encara és més important en domicilis, on es passa de 42 robatoris el 2015 als 30 d´aquest any. Aquestes xifres satisfan el cap de la Policia Local de Platja d'Aro, David Puertas, que les vincula, segons va exposar ahir, a la instal·lació de les càmeres. «Són un element clau per la reducció de robatoris», va afirmar Puertas. El conjunt de delictes a Platja d'Aro durant l'últim estiu també ha baixat, un 5,3%.

D´ençà que al 2014 l'Ajuntament de Platja d'Aro va decidir instal·lar càmeres de vigilància arreu del municipi, els delictes han caigut de forma continuada. On més s'ha notat la baixada ha estat en els robatoris a l'interior de vehicles, que s'han reduït en un 70% en els últims tres anys, tot i que també destaca la caiguda en robatoris a domicilis, que han baixat un 45%. Unes xifres que per a Puertas eren «inimaginables» fa uns anys. Per al cap de la Policia Local, les càmeres «s'han convertit en un element clau» per la seguretat del municipi.

Aquest estiu ha tornat a baixar el nombre de delictes en general al municipi baixempordanès d´acord amb les dades facilitades ahir amb motiu de la festivitat del cos policial. S'ha passat dels 836 de l'any passat als 799 d'aquest 2016. Un descens al llarg dels darrers anys que Puertas valora molt positivament i que atribueix a la «professionalitat i dedicació dels agents».

En aquest sentit el cap de la Policia Local de Platja d'Aro va recordar la polèmica del flashmob que un grup de joves alemanys va organitzar i que va causar el caos en el municipi, en confondre's amb un atac terrorista. Puertas va agrair la «bona feina» que van fer els agents aquell 2 d'agost, tant els que estaven de servei com els que tenien festa, i que van acudir per ajudar.

A aquest incident també s'hi va referir el delegat d'interior a Girona, Albert Ballesta, que va qualificar com «un problema greu», ja que els darrers atemptats han generat un clima de por a la societat. Ballesta va mostrar-se convençut que si aquest episodi hagués passat el 2015 no hauria passat res.

Un dels àmbits on la policia de Platja d´Aro és més activa és en el trànsit. Durant els mesos de juny, juliol i agost s'han multat 107 conductors que superaven el límit d'alcohol permès. D'aquests, 28 han estat sancionats per via penal ja que superaven la taxa de 0,6 mg/l. Als 79 restants se'ls ha multat per via administrativa. També hi ha hagut 18 conductors que han donat positiu per drogues i tres més que no van voler sotmetre's a la prova d'alcoholèmia.

Sis agents nous

De les dades també destaca la rebaixa d'accidents respecte a l'estiu passat. S'ha passat de 44 a 39 aquest any. També cal fer referència de la caiguda que hi ha hagut en els atropellaments: de deu a tres. Puertas va afegir que la feina del cos s'ha vist beneficiada per la incorporació de sis agents interins que s'han incorporat durant l'estiu i que han fet incrementar la plantilla fins als 52 efectius. L'acte va acabar amb l'entrega d'una trentena de diplomes i reconeixements a policies, personal de seguretat i ciutadans que han col·laborat en actes amb la policia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

IdP-PSC i CxLB assegueren que l'empresa rebrà més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Després d'haver-se quedat a terra al primer intent

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Enllaços recomanats: Premis cinema