Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van salvar la vida a un turista francès que havia patit una aturada cardiorespiratòria en un hotel de Platja d’Aro. Li van practicar les primeres maniobres de reanimació, una intervenció clau perquè sobrevisqués. El turista francès ha estat hospitalitzat des del 13 de setembre fins al dissabte passat pels fets.

Tot es remunta a quarts d’una del migdia del 13 de setembre, quan els Mossos van rebre l'avís que hi havia una persona amb un trau al cap i estirada a terra a l’aparcament d’un hotel de Platja d’Aro.

Ràpidament una patrulla va adreçar-s'hi i va comprovar que no presentava una ferida lleu sinó que hi havia un home d’edat avançada, que es trobava a terra possiblement per una parada cardiorespiratòria. Els agents van comprovar que l’home estava en estat cianòtic i que no tenia constants vitals.

Els agents van realitzar les primeres maniobres de reanimació manual amb el massatge cardíac durant quatre minuts. Un cop van arribar els serveis mèdics es van fer càrrec de l’actuació i van continuar realitzant la reanimació durant 15 minuts més fins a remuntar-lo.

Un cop estabilitzat l’home va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital Trueta de Girona i fins dissabte passat no li van donar l’alta per tornar al seu país d’origen.

Segons informen els Mossos, els facultatius consideren que la ràpida intervenció dels agents va ser determinant per salvar la vida al turista francès.