El jutjat anul·la el pla d'urbanització del Mas Nou que el ple va aprovar el 2012

03.10.2016 | 07:15

El jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha anul·lat el projecte d'urbanització de la zona del Mas Nou de Platja d'Aro, que l'ajuntament va aprovar l'1 de febrer de 2012. La jutgessa ha tombat la decisió del ple perquè diu que el projecte està basat en un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) posterior a la sentència del TSJC que obligava a reurbanitzar la zona el 2006. En l'escrit, la magistrada diu que el projecte que va aprovar l'ajuntament resulta "incompatible amb les previsions de plantejament aplicables en el moment de la seva aprovació".
La magistrada Asunción Loranca ha estimat el recurs que s'ha presentat en contra de la urbanització del Mas Nou perquè no entén que la incompatibilitat "hagi estat esmenada per un POUM que s'ha aprovat amb posterioritat". La resolució, del passat 1 de setembre, també fa referència a les normes urbanístiques aprovades en les quals l'ajuntament va basar el projecte. "Són contradictòries entre si", conclou la jutgessa.
La jutge es recolza en un informe pericial que sustenta la seva decisió, que acaba la sentència estimant i deixant sense efecte la decisió presa per l'Ajuntament en el ple del 23 de febrer de 2012, on s'aprovava la reurbanització de la zona del Mas Nou. Amb aquest pas, el consistori ha rebut un nou revés en un procés judicial que s'allarga des de fa més de 10 anys, quan el TSJC va obligar l'Ajuntament a reurbanitzar la zona. La decisió es va anar allargant fins que, sis anys més tard, el consistori va aprovar tirar endavant la urbanització. Les obres estaven pressupostades inicialment amb 50.476.339,69 d'euros, però arran de les queixes que va rebre l'Ajuntament durant el tràmit d'informació pública va fer rebaixar la xifra fins als 37.818.694,50 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema