L'Ajuntament de Palafrugell no retirarà la llicència d'obres al xalet que s'està aixecant a la cala del Golfet si no hi ha una sentència judicial que així ho ordeni. L'alcalde, Juli Fernández, reitera que la construcció no li agrada, però insisteix en el fet que compleix la llei i que, per tant, es pot fer. D'aquesta manera, el batlle ja comunica a l'associació Salvem el Golfet, que s'oposa a la construcció, que si vol que s'enderroqui o s'aturi haurà de recórrer a la via judicial. D'altra banda, els treballs estan aturats després que el consistori detectés diverses anomalies i instés la propietat a arranjar-les. "Un cop s'hagin solucionat aquests problemes i els tècnics de la Generalitat hi donin el vistiplau, confiem que continuï la construcció", ha dit Fernández.

L'alcalde ha manifestat que l'única opció immediata per fer desaparèixer el xalet seria que l'Ajuntament ordenés tirar-lo a terra i indemnitzar el propietari. Una opció que el consistori descarta perquè la quantitat a pagar seria "extremadament elevada".

Juli Fernández reitera que l'obra no li agrada, però ja avança que seguirà endavant perquè no hi ha més remei. Fernández ha explicat que des del consistori no poden fer res més que respectar la llei i, per tant, referma que la llicència està ben donada per part del consistori. Fernández ha exposat que la parcel·la és edificable i que els governs anteriors podrien haver canviat la qualificació dels terrenys, però que no ho van fer pel cost que suposava. Per això, Fernández diu que el cost ara seria molt més elevat i reconeix que les prioritats del consistori "són unes altres". "No és la major preocupació del municipi", ha conclòs l'alcalde.

Sòl urbà

Fernández ha recordat que queda la via judicial, però ja ha descartat que l'Ajuntament es plantegi retirar la llicència, ja que tot està sotmès a la legalitat. L'alcalde ha explicat que es tracta d'un habitatge qualificat com a "urbà" a partir del POUM del 1983, i, malgrat els anys, cap govern n'ha canviat la qualificació. Segons l'alcalde, ara no es pot fer i l'única fórmula per aturar les obres i enderrocar el xalet és indemnitzar el propietari i comprar els terrenys, una operació que afirma que té un cost que no poden assumir. "No retirarem cap llicència fins que una resolució judicial no ho digui", ha afirmat Fernández.

Salvem el Golfet reclama suspendre les llicències i aturar els treballs mentre s'estudia si s'ha vulnerat la legalitat. I en cas que sigui així, anul·lar de manera definitiva les obres i, en conseqüència, enderrocar tota l'edificació que s'està aixecant al penya-segat d'aquesta cala.