Palafrugell només retirarà la llicència del Golfet per ordre judicial

L'alcalde afirma que l'Ajuntament no pot anul·lar-la i fer enderrocar el xalet perquè la quantia a pagar seria "extremadament elevada"

05.10.2016 | 06:58

L'Ajuntament de Palafrugell no retirarà la llicència d'obres al xalet que s'està aixecant a la cala del Golfet si no hi ha una sentència judicial que així ho ordeni. L'alcalde, Juli Fernández, reitera que la construcció no li agrada, però insisteix en el fet que compleix la llei i que, per tant, es pot fer. D'aquesta manera, el batlle ja comunica a l'associació Salvem el Golfet, que s'oposa a la construcció, que si vol que s'enderroqui o s'aturi haurà de recórrer a la via judicial. D'altra banda, els treballs estan aturats després que el consistori detectés diverses anomalies i instés la propietat a arranjar-les. "Un cop s'hagin solucionat aquests problemes i els tècnics de la Generalitat hi donin el vistiplau, confiem que continuï la construcció", ha dit Fernández.

L'alcalde ha manifestat que l'única opció immediata per fer desaparèixer el xalet seria que l'Ajuntament ordenés tirar-lo a terra i indemnitzar el propietari. Una opció que el consistori descarta perquè la quantitat a pagar seria "extremadament elevada".

Juli Fernández reitera que l'obra no li agrada, però ja avança que seguirà endavant perquè no hi ha més remei. Fernández ha explicat que des del consistori no poden fer res més que respectar la llei i, per tant, referma que la llicència està ben donada per part del consistori. Fernández ha exposat que la parcel·la és edificable i que els governs anteriors podrien haver canviat la qualificació dels terrenys, però que no ho van fer pel cost que suposava. Per això, Fernández diu que el cost ara seria molt més elevat i reconeix que les prioritats del consistori "són unes altres". "No és la major preocupació del municipi", ha conclòs l'alcalde.

Sòl urbà

Fernández ha recordat que queda la via judicial, però ja ha descartat que l'Ajuntament es plantegi retirar la llicència, ja que tot està sotmès a la legalitat. L'alcalde ha explicat que es tracta d'un habitatge qualificat com a "urbà" a partir del POUM del 1983, i, malgrat els anys, cap govern n'ha canviat la qualificació. Segons l'alcalde, ara no es pot fer i l'única fórmula per aturar les obres i enderrocar el xalet és indemnitzar el propietari i comprar els terrenys, una operació que afirma que té un cost que no poden assumir. "No retirarem cap llicència fins que una resolució judicial no ho digui", ha afirmat Fernández.

Salvem el Golfet reclama suspendre les llicències i aturar els treballs mentre s'estudia si s'ha vulnerat la legalitat. I en cas que sigui així, anul·lar de manera definitiva les obres i, en conseqüència, enderrocar tota l'edificació que s'està aixecant al penya-segat d'aquesta cala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

IdP-PSC i CxLB assegueren que l'empresa rebrà més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Després d'haver-se quedat a terra al primer intent

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Enllaços recomanats: Premis cinema