L'espai que hi ha al costat de la joia patrimonial que és l'església romànica de Sant Joan de Bellcaire d'Empordà té a la vista algunes restes òssies. Es tracta de petits fragments d'os que, molt probablement, són d'humans ja que aquest lloc havia acollit, anteriorment, un cementiri, com succeïa en centenars d'esglésies, on els difunts eren enterrats al costat del centre de culte.

Tant l'alcalde de Bellcaire, David Font, com el rector de Torroella de Montgrí i administrador parroquial de Bellcaire d'Empordà, mossèn Josep Barcons, van manifestar que no tenien constància de la presència d'aquests ossos (tampoc és una quantitat significativa ja que a penes són cinc o sis fragments petits). El batlle i el religiós van apuntar la possibilitat que els ossos haguessin pogut aflorar arran de les darreres pluges, com havia passat anys enrere.

Sí que està en ment arreglar aquest espai, actuació que l'Ajuntament ha sol·licitat al Bisbat que executi. Si mai es fa aquesta intervenció, aleshores, van afirmar Font i Barcons, segur que apareixeran nombroses restes òssies.

L'església romànica està consagrada a Sant Joan, si bé no acull oficis religiosos regularment, sinó de manera esporàdica amb la Festa Major o amb alguna cerimònia especial com el bateig d'un nadó (la missa setmanal se celebra a l'església que hi ha al Castell, que també acull les dependències de l'Ajuntament).

L'església de Sant Joan és una meravella patrimonial del romànic ja que, segons consta al web de l'Ajuntament de Bellcaire, està declarada monument històrico-artístic nacional i té més de 1.000 anys d'història (existeix des de l'any 1002).