El polèmic xalet que es construeix sobre el penya-segat de la platja del Golfet, a Palafrugell, i l'hotel de superluxe que s'està fent a Sant Feliu de Guíxols no només comparteixen el fet que els respectius ajuntaments els han aturat les obres, sinó que tenen més punts en comú pel que fa a les persones que hi ha al darrere d'ambdós projectes, com ha posat de manifest l'Associació Salvem el Golfet, la qual reclama que s'aturi la construcció de la casa casa.

Per un costat hi ha el nom de Valeri Scherer. Alemany afincat a Espanya, està vinculat a empreses de construcció del seu país, segons Salvem el Golfet; mentre que el diari digital elespañol.com el qualifica com el "el rei alemany del 'totxo". Doncs bé, Scherer és el promotor de l'hotel Alàbriga, alhora que consta com a representant de la societat que promou el xalet del Golfet, Casa Calella SL -per exemple, el seu nom és el que figura quan el govern de Palafrugell va concedir la llicència per enderrocar la casa que hi havia anteriorment a la finca del Golfet-. De l'hotel ganxó, en canalitza el projecte a través de dues societats, Dalbert 2011 -la promotora- i Alàbriga S'Agaró SL -gestora del projecte hoteler.

El segon nom que destaca és el d'Aryanour Djalali, arquitecte d'origen iranià fundador del despatx DNA Barcelona Architects. Aquest despatx d'arquitectura és l'autor dels dos projectes, tant el del xalet del Golfet -del qual el despatx afirma en el seu web que té un "disseny respectuós amb el paisatge i l'entorn"- com el de l'hotel Alàbriga.

El nom de Djalali apareix al web de l'establiment hoteler -www.hotelalabriga.com- i en la llicència d'enderroc citada anteriorment al Golfet, on és citat com a tècnic redactor del projecte.