Torroella congelarà les taxes i impostos i rebaixarà la del servei d'escombraries

Avui es passaran per ple les ordenances fiscals

07.10.2016 | 07:19

L'equip de govern de Torroella de Montgrí (ERC-Junts, UPM i LEST) portarà avui al ple unes ordenances fiscals per al 2017 que congela les taxes i impostos, i redueix la taxa d'escombraries. A més, es mantenen totes les bonificacions fiscals actuals. Pel que fa a les escombraries, el govern proposa reduir un 3% les domèstiques i un 2% les industrials. Aquestes reduccions s'afegeixen a les aprovades l'any passat, que van seguir el mateix percentatge. En el cas de les industrials, les activitats que facin el porta a porta podran incrementar la bonificació actual, del 5% fins al 10%, si es valora que realitzen correctament la separació.  

També es doblarà la bonificació del rebut als professionals i artistes que desenvolupin l'activitat en el seu domicili (del 25 al 50%). L'objectiu és que no es vegin tan agreujats, ja que en molts casos generen pocs residus i ja liquiden la taxa d'escombraries domèstica.

L'alcalde, Josep Maria Rufí, ha explicat que la reducció de la taxa d'escombraries "és possible gràcies a la bona evolució del servei, que ha experimentat un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l'abocador", cosa que redueix el cost del servei.

El portaveu de CiU, Jordi Cordon, defensarà avui que la rebaixa de la taxa d'escombraries es podria quasi duplicar. Segons els seus càlculs, la reducció que planteja el govern és de 100.000 euros, però que podria arribar prop dels 200.000. Això sí, reduint també la despesa corrent. Els convergents tampoc veuen bé que es destinin 186.000 euros del romanent a cancel·lar un préstec. Cordon ha exposat que entendrien una reducció del 5 o el 10% del deute amb diners del romanent, però no aquesta, que quantifica de l'1,2% sobre l'endeutament total.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema