Prop de 2.000 persones van assistir divendres al vespre a la ?inauguració de la 29a Oktoberfest que se celebra a Platja d'Aro, segons estimacions de l'organització. La Festa de la Cervesa va començar a les nou de la nit a la plaça del Mil·lenari i seguirà fins el proper dimecres. Els estands ofereixen una variada gamma de productes gastronòmics, així com una trentena de marques de cervesa diferents, algunes d'elles de les comarques de Girona.

La punxada del primer barril va anar a càrrec de l'alcalde, Joan Giraut, que va felicitar els presents, molts d'ells estrangers, ja que es troben de vacances a Platja d'Aro, per ser presents "en aquesta Oktoberfest, data que ja sabem que alguns reserveu espacialment per venir a visitar-nos". Durant l'acte, que va durar fins després de mitjanit, hi va haver música d'exhibició i de ball, així com es va repartir, previ pagament, la clàssica gerra commemorativa.

L'Oktoberfest obre casa dia a dos quarts d'una del migdia, i tanca l'activitat a la una de la matinada quan l'endemà és festiu, i a les onze de la nit quan el dia següent és feiner. En l'àmbit musical hi ha l'oportunitat de gaudir de les ?següents propostes des d'avui: Marrinxos Band i conjunt Café Trio (diumenge), Only Marching Band i conjunt Boogie Woogie (dilluns), Marxa Attacks i Orquestra Montecarlo (dimarts), i Percussió Ganxona i conjunt Què Tal? (dimecres). La festa manté l'estructura de les darreres edicions: els estands envolten el perímetre de la plaça del Mil·lenari i en l'espai central hi ha instal·lades taules i cadires per als visitants.