El xalet de la cala del Golfet interessa també a la Fiscalia de Medi Ambient

Ha ordenat als Mossos d'Esquadra que investiguin i li trametin la documentació

10.10.2016 | 07:18
El xalet del Golfet genera polèmica, entre altres motius, per la manca d´integració paisatgística.

La construcció del xalet al cim del penya-segat de la cala del Golfet, al municipi de Palafrugell, aixeca l'interès de més institucions. Arran del que ha aparegut sobre el cas a la premsa, el fiscal responsable de Medi Ambient a Girona, Enrique Barata, ha decidit ficar-hi el nas, a veure què s'hi cou. Ha obert d'ofici (és a dir, per iniciativa pròpia, no perquè li hagi arribat cap denúncia) una investigació i ha ordenat a la policia de la Unitat Central dels Mossos d'Esquadra de Medi Ambient i Urbanisme que investiguin el cas.

Ara, toca als Mossos d'Esquadra posar-se en marxa, recollir la documentació del projecte i descriure les actuacions que hi han desenvolupat l'Ajuntament de Palafrugell, els seus tècnics, els promotors i totes les altres parts que hi estiguin implicades. Un cop fet l'atestat policial, els agents l'entregaran al fiscal, que és qui l'analitzarà i decidirà si hi ha motius per fer un pas més i presentar una querella o, per contra, si no hi ha indicis de la comissió de cap delicte, donar-li carpetada.

De moment, el que sembla garantit és que el cas arribarà al jutjat contenciós administratiu. Aquesta setmana començava amb declaracions de l'alcalde Juli Fernández a l'Agència Catalana de Notícies en què reiterava que el projecte s'ajusta a la normativa i afirmava que "no retirarem cap llicència fins que una resolució judicial no ho digui". El divendres contestava el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra: va insistir que a l'habitatge s'hi ha aixecat una planta de més de les permeses i va anunciar que si l'Ajuntament no revisa la llicència d'obres i corregeix el suposat excés d'edificiació perquè entén que "la llicència està ben donada i és correcta, passat el termini de tres mesos que hem donat, presentarem un contenciós".

De fet, la Direcció General d'Urbanisme va emetre tres resolucions de diverses presumptes irregularitats que havia detectat en la construcció del xalet, i en una d'elles requeria a l'Ajuntament que anul·lés la llicència d'obres concedida a Casa Calella SL l'1 d'abril de 2014 per a la construcció d'un habitatge unifamiliar aïllat al número 1 del carrer Castellets de Calella. L'Associació Salvem el Golfet, que va iniciar i genera el moviment de protesta contra el xalet, també està disposada a acudir al contenciós administratiu perquè s'anul·lin les llicències. L'entitat sosté que la construcció acumula 21 motius per ser declarada il·legal, els més flagrants dels quals, diu, són el risc geològic, vulnerar la servitud de trànsit i la de protecció i la manca d'un estudi paisatgístic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

IdP-PSC i CxLB assegueren que l'empresa rebrà més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Després d'haver-se quedat a terra al primer intent

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

Enllaços recomanats: Premis cinema