L'Audiència de Girona ha condemnat a vuit anys de presó el veí de Begur que va agredir el seu sogre amb una destral, al juny del 2014, a Palafrugell, per un delicte de temptativa d'assassinat.

En principi, el fiscal demanava a Jorge Monge nou anys per homicidi en grau de temptativa, i l'acusació particular, exercida per l'advocat Jordi Colomer, catorze per assassinat en grau de temptativa amb l'agreujant de parentiu.

En el judici, celebrat el passat 5 d'octubre a la secció quarta de l'Audiència, el processat, de 44 anys, va reconèixer els fets.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Manuel Marcello, considera provat que, cap a les 07:30 hores del 13 de juny, Monge va accedir a l'aparcament de la finca en la qual vivia el seu sogre, el va abordar sense dir paraula i, per sorpresa, li va clavar un primer cop de destral al front sense que es pogués defensar.

Posteriorment, l'acusat li va clavar dos cops més amb la mateixa arma a cames i braços mentre cridava: "Què et penses, que et quedaràs amb la meva filla?", ja que els avis tenien la custòdia de les dues nétes.

Les filles de l'acusat estaven amb els avis arran d'una resolució del 13 de febrer de 2007 del Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de Girona, que va determinar que les nenes estaven en situació de desemparament i les va apartar del nucli familiar.

Enmig del forcejament entre Monge i el seu sogre, un veí, que també va declarar en la vista oral, va arribar al garatge i, en adonar-se de la greu situació, va pujar a alertar la seva dona perquè truqués al telèfon d'emergències i va tornar a separar els dos homes.

Un cop reconeguts els fets, el fiscal i l'acusació particular van modificar les seves conclusions inicials i van sol·licitar per a l'acusat vuit anys de presó per un delicte de temptativa d'assassinat.

Segons la resolució, "l'arma utilitzada, la força del cop i el lloc del cos escollit pel processat eren idonis per causar un resultat de mort".

A causa de l'agressió, la víctima, que tenia 61 anys, va haver de ser intervingut diverses vegades i va estar ingressat 125 dies en un centre hospitalari.

La sentència, a més de la pena de presó, prohibeix a l'acusat comunicar-se amb l'agredit o acostar-s'hi a menys de mil metres durant quinze anys i l'obliga a pagar-li 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil.