El ple de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro votarà en el ple de demà el conveni amb el club l'Aro Cultural i Esportiva, pel qual l'entitat esportiva rebrà una subvenció per aquesta temporada de fins a 109.000 euros.

La major part d'aquest import -105.900 euros- es destina a pagar el 100% de les despeses que genera el futbol base, que comptava, a l'hora de redactar el conveni, amb 11 equips -no obstant això, el president de l'Aro, David Puig, ha comentat que tenen un equip més de benjamí, de manera que la subvenció s'incrementarà en 8.500 euros, que és el preu establert pels equips de futbol 7-.

El primer equip de l'Aro, que milita a Segona Catalana, percebrà 2.100 euros (el 50% de les factures presentades); mentre que l'equip de futbol sala, creat aquesta temporada, rebrà 1.000 euros per la meitat de les despeses que tingui.

Puig ha precisat que aquests 109.000 euros són la subvenció màxima que pot rebre el club, sempre que presenti les factures corresponents. En aquest sentit, ha concretat que si desaparagués un o diversos dels equips de futbol base, hi hauria una reducció en la subvenció.

L'any passat, ha explicat Puig, el club va rebre de l'Ajuntament 62.986 euros: 55.052 euros per al futbol base, 5.834 per a la seguretat social i 2.100 per a l'equip sènior.

L'increment en l'import de la subvenció d'aquest temporada es deu al fet que l'Aro ha creat l'equip de futbol sala i que el futbol base del club ha incorporat les categories que la temporada passada gestionava l'Ajuntament: l'Escoleta, prebenjamí i benjamí.

El futbol base del club, doncs, queda configurat d'acord amb el conveni amb l'Ajuntament amb un equip de l'Escoleta; dos de prebenjamí; dos de benjamí (més un tercer que Puig ha anunciat que es formarà); tres d'aleví; un infantil, un cadet i un juvenil.

El conveni estableix que el preu dels equips formatius de futbol 7 és de 8.500 euros, i el de futbol 11 de 9.500, de manera que si desapareix un equip, s'aplica aquesta reducció a l'import de la subvenció; i s'incrementa si se'n crea un de nou -estan condicionats que el 50% dels jugadors estiguin empadronats al municipi o portin més de dos anys d'antiguitat al club-.

Un dels acords del conveni estableix que amb la signatura del conveni, el club haurà de presentar el projecte esportiu i un altre d'econòmic. El regidor d'ICV, Pedro Torres, ha retret que aquests dos projectes no estiguin ja presentats abans de la votació de la subvenció, que té un import considerable.

En aquest sentit, ha exposat que desconeixen el que cobraran els entrenadors o els seus ajudants, les hores que faran o quin model esportiu planteja el club, com a exemples de desconeixement del que hauran de votar dimecres.

David Puig ha concretat que han presentat una declaració d'intencions i que en un parell de setmanes confien a tenir llest el projecte esportiu. Sobre l'import de la subvenció, el president de l'Aro ha afirmat que a l'Ajuntament li surt més a compte que la gestió dels equips del futbol estigui a mans del club i ha recordat que aquesta és la pràctica habitual arreu dels municipis.