L'Ajuntament de Begur va rebre ahir el requeriment de la Subdelegació del Govern a Girona perquè li faciliti informació sobre l'obertura de la Casa de la Vila el passat 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat. L'alcalde, Joan Loureiro (Junts per Begur i Esclanyà-ERC), va expressar ahir la seva sorpresa per aquesta petició d'informació als ajuntaments que van obrir en dia festiu, i més en el cas de Begur, que era el segon any que la corporació obria en aquest dia.

La carta signada pel subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, demana a l'Ajuntament que indiqui els serveis que va prestar l'administració begurenca el passat 12 d'octubre, que respongui si treballadors municipals van anar a treballar aquell dia i que enviï una còpia de l'acord on constés la decisió d'obrir les portes durant aquella festivitat.

Loureiro va confirmar ahir que respondran la petició d'informació de la Subdelegació del Govern. El batlle va precisar que aquell dia l'Ajuntament va donar llibertat als treballadors perquè anessin a treballar, cosa que van fer cinc -Loureiro ja va concretar que no facilitarà cap nom-.

També va concretar que no hi ha cap acord pel qual es va procedir a l'obertura de l'Ajuntament i va afegir que el 12 d'octubre no van fer cap tramitació que impliqués una signatura -com podria ser un decret d'Alcaldia- o posar un segell en un document -que seria el cas, per exemple, del registre d'entrada-.

El batlle va concretar que aquell dia van fer tasca informativa als ciutadans que es van adreçar a l'Ajuntament així com despatxar assumptes. A més de Loureiro, també hi van assistir el primer tinent d'alcalde Marià Renart (Bloc Municipal) i la segona tinenta, Maite Martín (Junts-ERC).

Loureiro va afirmar que el 12 d'octubre «no hi ha res a celebrar».