Els efectius d'emergències reactiven la recerca del matrimoni desaparegut des de dijous passat a la Costa Brava.

La unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil pentinaran aquest matí la zona costanera per mar entre Llafranc i Tossa de Mar per veure si troben algun tipus de rastre dels dos desapareguts.

A més, els Mossos d'Esquadra estan investigant les càmeres de vigilància que hi ha per la zona per mirar si els poden aportar informació del trajecte que podria haver fet la parella. La principal hipòtesi és que van anar a fer un camí de ronda per la zona de s'Agaró, que és on es vatrobar el seu vehicle

La parella, un alemany de 37 anys, Sebastian Schrader, i una dona originària de Costa d'Ivori de 36, Claudine Schrader, viuen a Barcelona i estaven fent ruta per la Costa Brava.

La recerca de la parella es va centrar ahir en el camí de ronda de s'Agaró i els voltants de la platja de Sa Conca. El cotxe de lloguer que el matrimoni feia servir per passar una setmana de vacances a la Costa Brava va ser trobat al carrer Vall d'Aro de la urbanització. La parella tenia una reserva en un hotel de Palamós per dijous a la nit, però no s´hi van presentar. Per això, els amics i familiars sospiten que van desaparèixer mentre feien el camí de ronda.

Una amiga de la parella, Roser Cabré-Verdiell, va explicar que les alarmes van saltar quan l'home no es va presentar a la feina dilluns. Aleshores, es van posar en contacte amb els familiars a Alemanya perquè presentessin la denúncia que permetés iniciar la recerca.

El dispositiu per localitzar la parella va pentinar el litoral per terra, mar i aire des de Llafranc fins a Tossa de Mar. Hi van treballar efectius dels Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim. Fins a les set de la tarda, no van trobar cap pista sobre la parella desapareguda. Roser Cabré-Verdiell va explicar que els efectius van trobar una motxilla buida i també altres objectes, però que no es pot determinar que siguin d'ells. Tampoc van trobar la seva documentació.

La família va interposar la denúncia de la desaparició dimarts. La parella, que fa tres anys que resideix a Barcelona, tenia vacances tota la setmana passada i va decidir passar uns dies a la Costa Brava. Van començar la ruta a Cadaqués, on van estar-hi de dilluns a dijous. «Hem confirmat que hi van ser perquè van passar els dies a l'allotjament que tenien reservat», va explicar Cabré-Verdiell.

Dijous al matí, el matrimoni va marxar de Cadaqués en direcció a Palamós, on tenien reserva per a la nit següent. «Des de dijous al matí no hi ha hagut cap contacte amb ells. L'última trucada a la família a Alemanya va ser a les 14.36 i tampoc hi ha hagut moviment al seu correu electrònic», va detallar l'amiga i companya de feina de l'home. El cotxe de lloguer que duien, va ser trobat aparcat a l'avinguda Vall d'Aro, de s'Agaró.

Els amics i familiars van resseguir el recorregut teòric de la parella. «Sabent que tenien la reserva feta a Palamós i una altra l'endemà a Llafranc, entenem que la seva idea era fer el camí de ronda», va explicar Cabré-Verdiell. Per això, el dispositiu de recerca va centrar-se, sobretot, en el camí de ronda i els voltants de la platja de Sa Conca. L'amiga descarta «totalment» que pugui tractar-se d'una desaparició voluntària, alhora que va assegurar que la parella és «molt esportista» però també són molt prudents. «Desconfiem que, veient el temps que feia dijous, decidissin fer la Via Ferrata», va apuntar.

Els amics i familiars reclamen que es pugui fer una geolocalització dels telèfons mòbils del matrimoni. «Entenem que, tot i estar parats, tenen GPS o, si més no, hi ha un rastre de la localització que ajudaria molt a concretar si poden ser en aquesta zona», ha apuntat l'amiga.