La regidora de Via Pública de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, Dolors Guirado, ha explicat que en el ple d'avui aprovaran una modificació de l'ordenança reguladora d'ocupació de la via pública, d'acord amb la qual s'establirà un padró de les activitats econòmiques que tenen ocupació perquè no hagin de demanar cada any el permís.

Guirado ha explicat que aquests casos són aquells en què d'un any per l'altre es manté el responsable i l'activitat. En canvi, en els que hi hagi una modificació d'aquests dos elements hauran de demanar novament el permís d'ocupació. La regidora ha defensat aquesta mesura com una millora en la gestió de l'ordenança, sobretot per als establiments comercials que poden estalviar-se renovar el permís anualment.

La regidora ha precisat que per al 2017 els establiments hauran de demanar de nou el permís d'ocupació, però els que integrin el padró ja no hauran de fer fins que hi hagi algun canvi dels elements citats.

La modificació de l'ordenança també suposa que els establiments comercials que estiguin en aquest padró -els que no l'han de demanar anualment- podran pagar la taxa fins al 5 d'agost.