El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, a l'oposició, ha entrat al·legacions a les ordenances fiscals per l'any que ve, les quals van ser aprovades inicialment en el ple d'aquest mes. Una d'elles és que no s'arribi a crear la taxa per obertura i tramitació d'expedients sancionadors per habitatge buit, que pretén gravar els propietaris que tinguin pisos en què no viu ningú.

L'import d'aquesta taxa és de 455 euros i el portaveu de CiU, Jordi Cordon, insisteix que, si bé troba correcte l'estudi que s'està fent dels habitatges buits al municipi, no creu que ara sigui oportu aquest gravamen. En ple de les ordenances fiscals, Cordon va manifestar que considera recaptatòria la taxa. La regidora d'Habitatge, Sandra Bartomeus (ERC-Junts), va exposar aleshores que la taxa és un element més per aconseguir que el municipi tingui un major nombre d'habitatge social i que s'aplica si al final del procés de l'expedient es determina que està buit. Bartomeus va afegir que la taxa no pretén gravar petits propietaris, per la qual cosa hi ha una bonificació del 90% en funció del patrimoni i béns que tinguin.

El grup de CiU també demana que la rebaixa de la taxa d'escombraries sigui d'un 6% per a les domèstiques, i d'un 4% per a les industrials. Aquest percentatge és el doble del que proposa l'equip de govern i que es va aprovar inicialment en el ple. Quant a l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, CiU vol que s'apliqui un 100% de bonificació per obres de rehabilitació de façanes. Finalment, proposa que s'apliqui una bonificació del 8% de l'Impost sobre Béns Immobles a les persones que el paguin per avançat, alhora que no s'apliquin interessos de demora als contribuents que paguen l'IBI fraccionat.