El secretari d'Estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, va lloar ahir el model de desenvolupament sostenible que s'està desplegant a Torroella de Montgrí i a l'Estartit des de fa més d'una dècada i va assegurar que és un molt bon exemple a seguir per garantir la preservació de l'entorn, i fer-ho de manera compatible amb els usos del territori i l'aprofitament turístic.

Saavedra, acompanyat d'una àmplia delegació ministerial i del govern de l'Estat a Girona, va visitar les obres de rehabilitació del passeig del Molinet, iniciades fa dues setmanes, i les del projecte Life Pletera, on des del 2014 s'està portant a terme la restauració ambiental dels ecosistemes litorals.

La visita va iniciar-se al passeig del Molinet, on Saavedra i el seu equip van ser rebuts per la delegació municipal encapçalada per l'alcalde, Josep Maria Rufí. També hi van assistir el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau, regidors de l'Ajuntament i vocals de l'EMD. Per la seva banda, el secretari d'estat va estar acompanyat per la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts; pel subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz; pel subdelegat del Govern, Joan Manel Sánchez-Bustamante, i pel cap de Costes a Girona, Jordi Planella, entre d'altres.

Al Molinet, Ángel Muñoz va fer una detallada exposició del projecte de rehabilitació del passeig, que s'acabarà l'abril de 2017 i on l'Estat inverteix 695.997 euros. Muñoz va destacar l'important esforç que va fer l'Ajuntament per consolidar la muntanya esllavissada del cap de la Barra, moment a partir del qual es va poder iniciar la tramitació administrativa i econòmica prèvia a l'execució del projecte del passeig.

L'alcalde va destacar l'aposta que fa el municipi per la posada en valor del seu territori i va aprofitar per demanar col·laboració de l'Estat la recuperació de la platja dels Griells i el projecte Life Pletera, en què l'Estat ha col·laborat a través de la Fundación Biodiversidad. El secretari d'estat va valorat molt positivament els esforços que es fan des del municipi per la gestió sostenible del seu territori.