Els serveis d’emergència han reprès aquest divendres a primera hora del matí les tasques de recerca del matrimoni desaparegut dijous de la setmana passada entre s’Agaró i la platja de Sa Conca, al Baix Empordà, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

La recerca es continua fent tant en el camí de ronda de la urbanització com per via marítima i els agents segueixen buscant pistes o objectes personals que puguin conduir al parador del matrimoni. Paral·lelament, els Mossos continuen investigant la desaparició revisant les càmeres de seguretat de la zona per si els van enregistrar i prenent declaració a possibles testimonis.

Ahir la recerca es va centrar en revisar el camí de ronda de s'Agaró i els voltants de la platja sa Conca per trobar pistes de la parella desapareguda fa una setmana.

Els agents buscaven objectes personals que puguin aportar més detalls d'aquest cas i investigaven si alguna càmera de vigilància va gravar-los mentre feien aquest trajecte. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat van donar per tancat el dispositiu de recerca i només el reprendran si apareix una nova pista o si el jutge autoritza la localització dels mòbils.

La parella, de 37 i 36 anys, tenia una reserva en un hotel de Palamós per dijous a la nit però no hi van arribar mai. Per això, els amics i familiars sospiten que van desaparèixer mentre feien el camí de ronda. Avui, els Mossos d'Esquadra prosseguiran la recerca.

El cotxe de lloguer que el matrimoni feia servir per passar una setmana de vacances a la Costa Brava es va trobar al carrer Vall d'Aro de la urbanització de s'Agaró. Una amiga de la parella, Roser Cabré-Verdiell, va explicar que les alarmes van saltar quan l'home no es va presentar a la feina dilluns. Aleshores, es van posar en contacte amb els familiars a Alemanya perquè presentessin la denúncia que ha permès iniciar la recerca.

La parella, que fa tres anys que viu a Barcelona, tenia vacances tota la setmana passada i va decidir passar uns dies a la Costa Brava. Van començar la ruta a Cadaqués, on van estar de dilluns a dijous.

Dijous al matí, van marxar de Cadaqués en direcció a Palamós, on tenien reserva per a la nit següent. «Des de dijous al matí no hi ha hagut cap contacte amb ells, l'última trucada a la família a Alemanya va ser a les 14.36 i tampoc hi ha hagut moviment al seu correu electrònic», va detallar l'amiga i companya de feina de l'home.

Els amics i familiars van resseguir el recorregut teòric de la parella. «Sabent que tenien la reserva feta a Palamós i una altra l'endemà a Llafranc, entenem que la seva idea era fer el camí de ronda», va explicar Cabré-Verdiell.

Per això, el dispositiu de recerca va centrar-se, sobretot, en el camí de ronda i els voltants de la platja de Sa Conca. L'amiga descartava «totalment» que pugui tractar-se d'una desaparició voluntària, alhora que va assegurar que la parella és «molt esportista» però també són molt prudents. «Desconfiem que, veient el temps que feia dijous, decidissin fer la Via Ferrata», va apuntar.

Els amics i familiars reclamaven dimecres que es pugui fer una geolocalització dels telèfons mòbils del matrimoni.