La Generalitat de Catalunya construirà l'any 2017 el reivindicat giratori a l'encreuament de la C-31 cap a l'Escala -conegut com l'empalme- i s'ofereix al territori per definir de forma conjunta la planificació i priorització de les actuacions que s'han de portar a terme per resoldre la inseguretat de les principals vies del Baix Ter. Aquests van ser dos dels principals anuncis que va fer el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, durant la reunió de treball que va mantenir a Torroella de Montgrí amb els representants de més d'una vintena de municipis del Baix Ter, per tractar la problemàtica de la xarxa viària.

Font va fer una detallada diagnosis de la situació actual dels principals eixos viaris del territori i va explicar els projectes en què treballa la Generalitat. Va reconèixer que les limitacions pressupostàriesno permeten abordar una solució conjunta, però va comprometre's a recollir els suggeriments del territori per prioritzar, en base a la feina que es faci i als projectes que ja es tenen elaborats, les actuacions a fer.

El full de ruta ja inclourà la construcció del reivindicat giratori a l'empalme el 2017, així com un giratori a Bellcaire. Font també va dir que a mig termini el territori hauria de ser valent per tractar la variant de Torroella i la construcció d'un nou pont per creuar el Ter, per bé que la seva concreció hagi de ser a llarg termini.

Font va acceptar la petició que li va traslladar un grup d'alcaldes de reunir-se al territori per tractar les deficiències de seguretat de tres rutes molt transitades i amb elevada sinistralitat com són les de la Pera a Torroella (GI-642 i GI-643), la de Medinyà a Torroella (Gi-633, Gi-634 i un tram de la C-31) i la del perillós empalme a l'Escala.