El 17 de setembre va ser un dia decebedor per als alumnes de segon de batxillerat de l'escola Vedruna de Palamós, quan el capità del creuer que havien d'agafar a Barcelona per fer el seu viatge de final de curs els va deixar a terra perquè el permís dels pares no estava segellat per la policia. Tres setmanes després, el 8 d'octubre, en el segon intent, els 47 alumnes van poder embarcar junt amb tres professores al Sovereign, el creuer que ja havien d'agafar el primer cop, i amb el mateix capità. En aquesta ocasió, les exigències del mariner estaven complertes i els joves van poder visitar Mallorca, Roma, Pompeia, Nàpols i Sardenya.

El viatge d'una setmana, explica Glòria Pruneda, professora de llengua castellana a segon de batxillerat i que va ser una de les acompanyants dels alumnes, va transcórrer amb normalitat a excepció d'una jornada de mal temps que va impedir fer l'escala a Toulon. La professora comenta que els alumnes de segon de batxillerat fan el viatge de fi de curs al principi perquè així tenen la resta de l'any per treballar i concentrar-se en la selectivitat al final.

"Normalment fem el viatge el mes d'octubre o novembre, però aquest any hi va haver una oferta per al setembre", relata. D'aquesta manera, van contractar el viatge amb l'agència de viatges que han treballat sempre. "El alumnes -afegeix- esperen el viatge amb ganes perquè durant el primer de batxillerat fan moltes activitats" perquè el preu del creuer sigui més assequible. El problema el 17 de setembre va sorgir quan el capità va exigir un segell policial, una situació amb la qual no s'havien trobat mai abans: "Sempre portem les autoritzacions dels pares i, amb els creuers que havíem fet els altres anys, no hi havia hagut cap problema". La reglamentació de la companyia del creuer exigeix el certificat policial per als menors -ha concretat la professora-, i el capità no hi va transigir.

Glòria Pruneda ha afegit que l'agència de viatges es va fer càrrec de gestionar el segon viatge, el qual no va tenir cap sobrecost per a alumnes i professores.