L'Ajuntament de Pals ha adjudicat la cinquena fase de les obres de restauració d'un dels elements patrimonials més identificatiu de la vila, la Torre de les Hores. Els treballs, amb un pressupost de 35.000,76 euros, compten amb la col·laboració de la Diputació de Girona i tindran una durada aproximada de tres mesos. Un cop finalitzat el projecte, que actualment es troba en la seva fase final, l'objectiu del consistori és obrir al públic aquest monument, ha comunicat l'Ajuntament.

La regidoria d'Urbanisme duu a terme des de l'any 2012 un ambiciós projecte de restauració de l'edifici. El pla, que està dividit en diferents fases, es troba actualment en la seva recta final, ha informat l'Ajuntament. Un cop feta la restauració tant a l'interior com a l'exterior del monument, els treballs se centraran ara en l'adequació dels accessos. La cinquena fase anirà a càrrec de l'empresa PAGÈS-GOU S.L., a qui l'Ajuntament ha adjudicat les obres.

Maite Servià, regidora d'Urbanisme de Pals, ha explicat que "la Torre de les Hores és l'emblema del nostre municipi, per això, el nostre objectiu és convertir-la en un espai de referència i en un nou atractiu turístic: volem difondre'n la història i fer-la accessible per a tothom".

El projecte de restauració de la Torre de les Hores, que actualment està tancada al públic, ha implicat la rehabilitació total de l'edifici per tal de recuperar-ne l'aspecte original i garantir la seguretat de tots els visitants.

La Torre de les Hores formava part de l'antic castell de Pals, construït al segle IX, i té una alçada de 15 metres. Un cop restaurada, des de la part superior els visitants podran gaudir de les vistes excepcionals de la plana de l'Empordà, amb les muntanyes del Montgrí a l'horitzó.