IdP-PSC i CxLB acusen l'alcalde de la Bisbal de prendre decisions que no li pertoquen i de beneficiar l'empresa privada Sorea en detriment dels interessos del municipi en el conflicte de l'aigua.

Els dos partits a l'oposició manifesten que l'alcalde Lluís Sais (ERC) vol «beneficiar econòmicament l'empresa amb la part proporcional de més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte»

Les formacions polítiques manifesten el seu malestar, asseguren en un comunicat, davant d'un decret signat per l'alcalde on «implícitament es reconeix que l'empresa Sorea podria cobrar una part proporcional dels 661.589,89 euros del fons perdut si s'extingeix el contracte abans del termini».

Independents per la Bisbal - Partit socialista i Compromís per la Bisbal han presentat un recurs contra un decret d'alcaldia al considerar que l'alcalde Lluís Sais (ERC) «ha assolit competències que no són pròpies en signar aquest decret que vincula a l'Ajuntament sense cap acord plenari que l'habiliti», destaquen.

En aquest aspecte denuncien que el decret «pretén blindar els interessos de l'empresa Sorea, perquè, obliga implícitament a l'Ajuntament a pagar la part d'obres a fons perdut», una obligació, remarquen, que «no constava en el contracte original». I més si es té en compte que la Comissió jurídico Assessora a finals del mes de setembre, ha informat en el sentit de declarar nul el mencionat contracte.

Pels grups a l'oposició, «la única intenció de l'alcalde és afavorir l'empresa en un clar exercici de no cuidar els interessos del municipi», ja que en signar el decret ara impugnat, era coneixedor que la Comissió Jurídico assessora havia d'emetre el dictamen. És per això que volen que el govern «rectifiqui el seu posicionament, que anul·li el decret i que aquests diners davant la imminent nul·litat del contracte» que s'aprovarà en el ple del 25 d'octubre es reverteixin al municipi.

La nul·litat del contracte amb SOREA i les concessions a aquesta empresa, s'afegeixen a la polèmica de la xarxa d'aigua que va sorgir de nou aquest estiu quan el municipi no va poder utilitzar l'aigua municipal ni per beure ni per cuinar.