El grup municipal d'Esquerra Republica de Catalunya de Palafrugell, a l'oposició a l'Ajuntament, reclama a l'equip de govern (PSC i CiU) que anul·li i deixi sense efecte la llicència d'obres del polèmic xalet del Golfet, concedida a la societat Casa Calella SL. ERC ha presentat una moció amb aquest propòsit que es votarà en el ple d'avui.

La moció del grup d'Esquerra recull el gran rebuig que la construcció ha provocat a la població pel poc respecte al paisatge. I detalla les irregularitats que el Departament Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha detectat i recollit en les tres resolucions enviades el passat mes d'agost.

"Si la Generalitat titlla de lesiva pels interessos públic la llicència i insta l'Ajuntament a restaurar la realitat física alterada, no sabem per què (l'equip de govern) demora declarar-la nul·la " assegura Josep Piferrer, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament.

A més, ERC ha informat en un comunicat que s'ha assabentat que l'Ajuntament ara ha demanat un estudi paisatgístic relacionat amb l'obra, "fet que trobem fora de lloc: era abans de donar la llicència que s'havia de fer aquest tràmit".

Finalment, el grup municipal d'Esquerra "exigeix a l'alcalde de Palafrugell que compleixi la seva paraula i faci públiques les tres resolucions; la transparència es demostra amb fets, no amb castells de fum".

La moció d'ERC de Palafrugell, a més de demanar l'anul·lació i deixar sense efecte la llicència d'obres de l'1 d'abril de 2014 concedida a Casa Calella SL, vol que també s'anul·lin la resta de llicències que l'Ajuntament hagi concedit per edificar en la finca.