L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), va manifestar en el ple d'ahir que «defensarem que la Generalitat s'equivoca» en algunes de les irregularitats que ha detectat en el xalet del Golfet, especialment pel que fa a l'alçada de la construcció -és el punt més espinós de les resolucions de la Generalitat ja que podria implicar un enderroc parcial-.

Fernández va exposar dos motius que l'Ajuntament argumentarà davant de la Generalitat per defensar l'alçada de la construcció: per un costat, que l'administració catalana va aprovar el Pla de Millora Urbana que ha permès la construcció de la casa i, per l'altra, que l'alçada s'ajusta a la guia urbanística de la Generalitat -cosa que confirmen informes externs que ha sol·licitat l'Ajuntament, va afegir Fernández. L'alcalde també va precisar que la Generalitat no sempre té raó en els requeriments que fa.

El batlle va fer aquesta explicació arran de la moció que el grup municipal d'ERC, a l'oposició, va portar al ple perquè l'Ajuntament anul·li la llicència d'obres. La moció només va comptar amb el vot a favor dels grups de l'oposició (ERC?i Ciutadans), de manera que va ser rebutjada pel govern (PSC, CiU i l'Entesa). Fernández va afegir que el contingut de la moció no es podia adoptar, d'acord amb un informe de Secretaria, perquè per anul·lar una llicència s'han de seguir uns procediments reglats.

El portaveu d'ERC, Josep Piferrer, va manifestar que «estem convençudíssims que el Pla de Millora Urbana (de la finca) es podia haver redactat diferent, i ara no tindríem aquest nyap». L'alcalde, per la seva part, va insistir amb les conseqüències econòmiques que hauria d'afrontar l'Ajuntament si es determina que la llicència d'obres va estar mal donada i la casa ha d'anar a terra.