La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern català a iniciar els tràmits i els mecanismes necessaris per protegir els sectors Rodors-Roca Blanca (Platja de Pals) ampliant la zona PEIN.

També insta al Govern a prendre les mesures necessàries per a la protecció efectiva d'aquesta zona de dunes i pinedes a tocar del mar amb un alt valor ambiental. Aquesta proposta de resolució del Grup Parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot l'havia presentada el passat mes de maig el diputat per Girona Marc Vidal, i ha estat aprovada amb el vot negatiu del grup parlamentari de JuntsxSí.

A la mateixa proposta de resolució s'havia inclòs la proposta de negociar amb l'Ajuntament de Pals l'aturada dels plans parcials urbanístics de la Platja de Pals a desclassificar el sector urbanitzable, i a la requalificació en sòl no urbanitzable, de forma que se'n garantiria la seva protecció, però no ha prosperat la iniciativa.

Tampoc ha prosperat la proposta inclosa a la resolució per instar al Govern a revisar el Pla Director d'Usos del Sistema Costaner per frenar els processos especulatius que estan apareixent i reactivant al llarg de la Costa Brava.