El ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar aquest dijous l'estudi de viabilitat per a la concessió d'un aparcament a la Corxera. L'equip de govern (TSF, ERC i PSC) va comptar amb el suport a la seva proposta de Guíxols des del Carrer, mentre que el grup municipal de CiU es va abstenir i MES?i la CUP hi van votar en contra. En les seves intervencions, CiU i el regidor de MES, Pere Albó, van mantenir el posicionament que l'aparcament soterrat s'havia de fer al passeig. La CUP, com Albó, considera excessiu que el termini de concessió de l'aparcament sigui de 40 anys -el concurs inclou la gestió de la zona blava, que serà de 25 anys- i aposta per la municipalització dels serveis i lamenta que no hi hagi hagut participació. La regidora cupaire, Elena Delgado, també va mostrar-se interessada pel plataner catalogat que actualment hi ha a la Corxera i el portaveu del govern, Jordi Vilà (ERC), va respondre-li que el projecte inclou el trasllat amb garanties perquè sobrevisqui.

Guíxols des del Carrer va exposar que existeix la problemàtica de l'aparcament en moments puntuals durant l'any i que rebutja l'opció de l'aparcament soterrat al passeig perquè és un espai que els agradaria recuperar per als vianants. El seu regidor, Jordi Lloveras, també va exposar que tenien dubtes de la viabilitat tècnica de fer un aparcament soterrat a prop del mar, mentre que a la Corxera el veuen idoni ja que la ronda de Ponent és la via que té més circulació.

Albó va fer una lectura a la inversa del pla de viabilitat: l'aparcament de la Corxera no és viable, però es fa que ho sigui afegint-hi la concessió de la zona blava i de l'aparcament del Mercat, a més de retirar zones d'aparcament. Per CiU, Dolors Ligero va insistir que la seva opció era la de l'aparcament al passeig i que el govern, almenys, hauria d'haver plantejat les dues opcions i debatre-les amb la ciutadania, comerciants i hotelers. I va afegir que l'estudi de l'aparcament de la Corxera contempla eliminació d'aparcaments cosa que provoca que, al final, «el guany per la ciutat és petit».

Vilà va insistir que la voluntat del govern és potenciar el passeig del Mar, cosa que «no és compatible amb un aparcament», i va afegir que «és mentida» que s'eliminin places d'aparcament de la zona blava del passeig del Mar.