La Generalitat torna a Palamós 2,9 milions de deute en quatre mesos

L'administració catalana encara ha d'abonar prop d'1,2 milions més d'euros per saldar el compte pendent que té amb l'Ajuntament

02.11.2016 | 07:21

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Economia, ha fet efectiu un tercer pagament del deute corresponent a les obres del Pla de Barris Palamós Millora, que des de l'any 2011 havia anat acumulant amb l'Ajuntament de Palamós i que pujava prop de quatre milions d'euros. Amb aquest darrer pagament, la Generalitat ja ha entregat 2.946.858 euros a l'Ajuntament de Palamós d'aquest deute en els darrers quatre mesos.

La Generalitat, ha informat l'Ajuntament palamosí, va realitzar l'ingrés el passat dissabte, quan l'administració autonòmica va transferir a l'Ajuntament de Palamós la quantitat d'1.029.169,66 euros. Les fonts municipals han afegit que es tracta del tercer pagament que sobre aquest deute ha realitzat el govern autonòmic a les arques municipals després que el passat mes de juny fes efectiva una primera aportació de 579.448,79 euros, i el 6 de setembre n'executés una segona d'1.338.239,55 euros.

L'Ajuntament ha comunicat que aquests destacats ingressos permeten eixugar progressivament el deute que la Generalitat té contret amb el municipi, dels quals 3.323.053,65 euros corresponen concretament a les obres del Pla de Barris Palamós Millora, i la resta provenen de subvencions diverses dels exercicis 2013, 2014 i 2015 que l'administració catalana no va abonar al consistori.

Les tres transferències realitzades fins ara per part de la Generalitat de Catalunya sumen un import total de 2.946.858,00 euros, i encara queda pendent de retornar, referent al període 2011-2015, una quantitat que actualment s'acosta al milió dos-cents mil euros, han informat les fonts municipals.

Dels diners entregats per la Generalitat, l'Ajuntament de Palamós ha destinat 579.448,79 euros a amortització de deute a llarg termini. I està actualment en tràmit l'amortització de deute corresponent a 490.000 euros més de la segona aportació, seguint les directrius marcades per la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, i que representa per al municipi un estalvi en pagament d'interessos d'aproximadament uns 130.000 euros en total. Amb aquestes amortitzacions de deute municipal, l'Ajuntament situarà la ràtio d'endeutament a prop del 47%, han afirmat les fonts municipals.

Reclamació des del 2011

El reconeixement del deute contret amb el municipi i el pagament dels imports corresponents ha estat una constant reclamació per part de l'Ajuntament de Palamós al govern autonòmic d'ençà de l'any 2011, amb l'objectiu d'evitar que la demora en el retorn d'aquests imports pogués provocar tensions de tresoreria al pressupost municipal.

Les constants demandes que ha fet Palamós durant els darrers anys s'han centrat principalment amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, màxim responsable de les subvencions del Pla de Barris en el qual es va incloure el projecte Palamós Millora que va suposar la rehabilitació dels barris de Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El còctel Rambo es feia a la platja de Llafranc.
El còctel Rambo tornarà aquest dissabte a la discoteca Les Teules de Pals

El còctel Rambo tornarà aquest dissabte a la discoteca Les Teules de Pals

Carles Bisbe avança que intentarà celebrar la 30a edició d'aquesta mítica festa a la platja de...

Demanaran que es faci un referèndum sobre la festa amb vaquetes a Torroella

Demanaran que es faci un referèndum sobre la festa amb vaquetes a Torroella

El PDeCAt i els independents COET forcen la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre...

Bona acollida del Mercat d´Intercanvi de Llibres a Calonge-Sant Antoni

Bona acollida del Mercat d´Intercanvi de Llibres a Calonge-Sant Antoni

Organitzat per les biblioteques del municipi, no descarten preparar una segona edició proximament

Més de 70.000 euros per millorar les tres escoles de Begur

Més de 70.000 euros per millorar les tres escoles de Begur

L'Ajuntament de Begur inverteix 72.988,59 euros en millores dels tres centres educatius del...

L´amo del kebab tancat a Platja d´Aro per la policia nega totes les acusacions

El propietari del kebab de Platja d'Aro que la policia local va tancar fa dues setmanes per...

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

El foc va afectar 4.000 metres quadrats de vegetació del marge de la via i fins al lloc dels fets...

Enllaços recomanats: Premis cinema