Carles Puigdemont ja té el seu caganer

Caganer.com demana al president suport institucional per trencar la vinculació de la figureta amb el pessebre

04.11.2016 | 12:26
El caganer del president, per davant i per darrere

La família Alòs Pla, de Caganer.com, ha fet entrega al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de la seva figura de caganer, al Palau de la Generalitat. Li van mostrar la important presència que està adquirint el caganer en àmbitl internacional i li van explicar que des de fa molts anys l'empresa de Torroella de Montgrí treballa per tal que el caganer es converteixi en souvenir típic català, trencant amb la seva vinculació exclusiva al pessebre i el període nadalenc i convertint-lo en icona de la cultura catalana. En aquest sentit van demanar a Puigdemont suport institucional per aconseguir-ho.

Ja des dels inicis, informa Caganer.com, l'empresa va fixar-se l'objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món, i ho aconsegueixen any rere any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països, especialment polítics i futbolistes (Obama, Hillary Clinton, Trump, Merkel, Cameron, Messi, Suárez, etc.). El gerent de Caganer.com, Sergi Alós, afirma que «amb la difusió dels caganers en àmbit internacional, estem contribuint a les marques Costa Brava, Barcelona i Catalunya, perquè si parlen de caganers parlen de Torroella de Montgrí, de Girona, de Barcelona i de Catalunya».

Caganer.com afirma que experimenta una creixent internacionalització any rere any. Des de la seva web distribueix caganers a tot el món i va ser de les primeres empreses catalanes a crear una botiga on-line: ja l'any 2000 es van convertir en pioners del comerç en línia, afirma l'empresa.

Actualment, i després de 24 anys elaborant representacions de fang, el catàleg de Caganer.com compta a dia d'avui amb prop de 400 peces. Cada temporada crea noves figures que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció.

Caganer.com explica que els seus caganers s'elaboren seguint un procés totalment artesanal: primer es fa el disseny del personatge, seguidament dels motlles originals de guix. Després es reprodueixen peça a peça, es deixen assecar i es couen al forn. Finalment es decoren a mà amb pintura plàstica. Les seves representacions de fang no pretenen ser una burla, sinó un tribut, sosté l'empresa.

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l'empresa del Baix Empordà com a figures artesanes «elaborades de forma manual, individual o en petites sèries».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema