Comencen les obres de remodelació del passeig de Llafranc per 1,39 milions

Els treballs han d'estar enllestits abans de l'inici de la temporada turística de l'any que ve

04.11.2016 | 07:12
Les obres han començat aquest dimecres amb els preparatius per aixecar-ho tot

La remodelació del passeig de Cipsela de Llafranc va arrencar ahir amb la realització dels primeres treballs preparatius d'una obra que haurà d'estar finalitzada abans de l'inici de la temporada turística de l'any vinent. El cost d'aquesta actuació serà d'1.390.000 euros, finançat íntegrament per l'Ajuntament de Palafrugell, sense contribucions especials: s'hi destinen 450.000 euros del pressupost municipal d'aquest 2016, mentre que la resta de l'import és a càrrec del pressupost de l'any vinent. El preu de licitació de l'obra va ser d'1.870.313,79 euros, de manera que hi ha una important disminució amb el preu final amb què es va adjudicar.

El projecte, ha informat l'Ajuntament palafrugellenc, destaca per conservar al màxim l'essència del nucli costaner, mantenint l'estètica i la tipologia de materials i vegetació del passeig actual, alterant al mínim l'atmosfera que té aquest racó de la Costa Brava. D'altra banda, es milloren els aspectes de mobilitat i s'engrandeix l'espai destinat als vianants.

La redacció del projecte ha anat a càrrec de BCR Arquitectes i s'actua en la renovació del passeig, tant a la superfície com al subsòl, a nivell de clavegueram, instal·lació d'enllumenat públic, subministrament d'aigua i resta de serveis. La remodelació es farà al llarg de tot aquest passeig marítim, des de la seva confluència amb el carrer de Francesc de Blanes fins a l'accés del port nàutic.

La zona de la plaça del Promontori queda afectada només a l'espai comprès entre la línia d'edificacions del costat de mar i la platja. La circulació des de l'entrada del passeig fins a la plaça Promontori serà de sentit únic amb una amplada inferior a l'actual. De la plaça fins al port es mantindrà el doble sentit per facilitar-ne el seu accés, han afegit les fonts municipals. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori estaran a un sol nivell. Pel que fa a la vegetació del passeig, es manté l'arbrat existent, característic de l'indret, i es reordenarà les zones enjardinades.

Aportacions veïnals

Segons l'alcalde, Juli Fernández, «és un projecte ambiciós, una aposta estratègica i que recull bona part de les aportacions fetes pels veïns i que representa una gran inversió de l'Ajuntament que el finança en la seva totalitat».

El procés de redacció d'aquest projecte ha comptat amb la participació de la ciutadania mitjançant reunions, en què es va informar del procés de redacció del projecte i es van recollir aportacions dels assistents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'amo del kebab tancat a Platja d'Aro per la policia nega totes les acusacions

El propietari del kebab de Platja d'Aro que la policia local va tancar fa dues setmanes per...

La recuperació de l´Àguila de Torroella dona inici a les festes de Sant Genís

La recuperació de l´Àguila de Torroella dona inici a les festes de Sant Genís

Aquesta és la segona recuperació de bestiari festiu que es fa al municipi després...

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

El foc va afectar 4.000 metres quadrats de vegetació del marge de la via i fins al lloc dels fets...

Un grup de veïns de Pals es queixa per les molèsties d´un xiringuito

Un grup de veïns dels apartaments Dunes de la Platja de Pals, ha col·locat pancartes...

Castell d´Aro celebrarà el seu 18è mercat Medieval aquest cap de setmana

El consistori espera superar la xifra dels 15.000 visitants que van visitar aquesta fira en les...

Un incendi crema 4.000 metres quadrats a Torrent

Un incendi crema 4.000 metres quadrats a Torrent

Ha obligat a tallar la carretera C-66

Enllaços recomanats: Premis cinema