Els personatges de Joc de trons Jon Snow, Tyrion Lannister i Daenerys Targaryen; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el pokémon Pikachu, el mag Harry Potter, i l´entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique, són algunes de les novetats que Caganer.com ha elaborat per a aquest Nadal. L´empresa, situada a Torroella de Montgrí, va donar a conèixer ahir prop d´una quarantena de noves figures que un cop més converteixen personatges famosos del món de la política, de l´esport, artístics o de la ficció, en caganers del pessebre.

Els creadors de Caganer.com segueixen atents a l´actualitat i és per això que aquest 2016, a més de la del president de la Generalitat, han creat les figures d´altres polítics del moment, com ara els candidats a la Casa Blanca Hillary Clinton i Donald Trump, i també la de la francesa Marine Le Pen.

També actuals, en l´àmbit de la ficció, són les figures dels personatges de Joc de trons, la del pokémon Pikachu, la de Harry Potter, la de Marshall i la de Chase de la Patrulla Canina, o les dels videojocs Zelda o Minecraft. En la categoria còmic i cinema hi ha també les noves figures de Mazinger Z, R2D2, Hulk i Cat Woman. En esports, Caganer.com ha creat les figures de l´entrenador del FC Barcelona Luis Enrique i també una d´actualitzada de Leo Messi. També són nous els caganers del boxejador Muhammad Alí, i les del jugador d´handbol, del de rugbi, de ­l´escalador, del caçador i del boxejador.

I en el terreny musical són novetat les figures de Mark Knopfler i la del recentment desaparegut Prince. Per a aquesta temporada també s´han ampliat les figuretes dedicades al món de les professions. Hi ha la del cuiner, el fuster, el mecànic i la mestra. Hi ha també un caganer presoner, i un hipster.

Entre les figures de caràcter més tradicional, com a novetat 2016 hi ha el Patufet caganer. I també s´han creat les figures del tunero (component d´una tuna) caganer i la de l´Oso y el Madroño, símbol de Madrid.

En total, són prop d´una quarantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí i enllestits en col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana de Palafrugell i la Fundació Altem de Figueres i amb el centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres. Els usuaris d´aquests centres contribueixen en el pintat a mà de les figures.