El servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics, integrat en el programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, ha realitzat l'estiu de 2016 (del 4 de juny al 18 de setembre) 1.254 atencions sanitàries -sobretot ferides i picades lleus- a Sa Conca, Platja Gran i Cala Rovira, ha informat l'Ajuntament. També 284 ajudes per banyar-se a usuaris amb mobilitat reduïda i 5.976 accions preventives per evitar situacions de risc: ocupació de caiacs, patins o surfs de la zona de bany o de banyistes als canals d'entrada i sortida d'embarcacions, i avisos a pescadors fora d'horari, a amos de gossos, a menors no acompanyats i d'aquells que es llancen al mar des de les roques.

En relació amb les assistències sanitàries, el nombre més elevat han estat 646 ferides lleus -especialment ferides, i en menor mesura contusions o cremades-, i tot seguit, 443 picades d'animals marins -sobretot meduses i eriçons de mar, i excepcionalment de peix aranya- i 73 fruit d'altres circums?tàncies; i s'han realitzat 15 recerques de persones perdudes .

També s'han efectuat 31 rescats i 20 evacuacions hospitalàries: les principals incidències han estat la convulsió d'un jove de 16 anys, l'ofegament d'un infant d'11 anys, la pèrdua de coneixement d'un home de 81 anys i un accident cardiovascular d'una persona de 85 anys, que malgrat l'activació de l'helicòpter medicalitzat va morir. Hi ha hagut múltiples assistències que han necessitat l'ajuda del SEM, però sense trasllat: una arítmia, dos atacs epilèptics, una apendicitis i diverses fractures.