L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà enceta un procés participatiu perquè els ciutadans del municipi decideixin en què cal invertir. Serà un procediment que pretén facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d'especial transcendència, han informat fonts municipals. El tret de sortida va ser el dijous 27 d'octubre al Teatre Mundial amb una xerrada informativa per presentar el procés participatiu a la ciutadania, així com el seu funcionament i la cronologia de les diverses etapes.

El següent pas comença avui amb les assemblees per barris bisbalencs -amb el seu corresponent regidor-, per tal de seguir explicant el procés i recollir les propostes que vagin sorgint. Les dues primeres són avui a dos quarts de dotze del matí i a les cinc de la tarda.

També es fa una demanda a tots els grups polítics municipals perquè aportin les propostes que considerin més oportunes, així com a la ciutadania a nivell personal (via web o a través les assemblees). Finalment, s'establirà un període de votació presencial a l'edifici del consistori municipal i una mesa de votació formada per voluntaris.

A través d'aquest procés, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar els 50.000 euros que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d'inversions dels pressupostos municipals del 2017.