El grup municipal del MES a Sant Feliu de Guíxols ha denunciat, a través d'un comunicat, el «desquadrament de més de 5 milions d'euros» en els «comptes municipals de 2015» de l'Ajuntament ganxó.

Segons explica el grup a l'oposició, aquesta situació es va donar a conèixer en el ple del passat 27 d'octubre, en el qual es va presentar una esmena de l'acord d'aprovació del compte general 2015. «Es tractava de rectificar el resultat dels comptes municipals del 2015, que tot just s'havien aprovat en el Ple anterior celebrat el 29 de setembre de 2016 a petició de la Sindicatura de Comptes» donat que, en una primera revisió, el validador d'aquest tribunal «va apreciar l'existència d'un error respecte de la imputació de subvencions rebudes» assegura la formació d'esquerres en el document.

Així, segons el partit representat al consistori ganxó per l'edil Pere Albó, aquest «error detectat» suposaria una diferència de 5.236.568,57 euros, ja que «on deia que el compte de resultat econòmic patrimonial dóna un estalvi de 9.350.133,54 euros, en realitat hauria d'haver posat la quantitat de 4.113.564,97 euros».

Així, segons explica MES, un tècnic municipal va «explicar que es tractava d'una errada informàtica». «És del tot normal que hi hagi errades. Però el que ja no és tan normal és que una errada com aquesta es mantingui en la comptabilitat de la institució durant mesos i mesos» assegura el partit en el text.

En aquest sentit, la formació precisa que els tràmits per l'aprovació del tancament del compte comencen just al acabar l'exercici econòmic, i van finalitzar amb l'aprovació del compte general 2015 pel Ple celebrat el 29 de setembre de 2016 i es van «rectificar» en el Ple de 27 d'octubre. «Això vol dir que durant tot aquest 2016 s'ha estat prenent decisions de tot tipus segons aquests comptes errats. Modificacions pressupostàries, importants acords de despesa, tota mena de compromisos amb creditors, establiment de preus públics, impostos... fins i tot s'han preparat els pressupostos del proper exercici 2017» critica el grup d'esquerres a través del comunicat afegint que «no és exagerat dir que qualsevol decisió econòmica s'ha pres durant aquest temps prenent com a base aquests comptes errats (els del 2015)» en els quals «hi havia un desquadrament de més de 5 milions d'euros».

«Durant tots aquests mesos algú hauria d'haver vist aquest desquadrament. I en última instància ho hauria d'haver vist el regidor d'hisenda -Josep Melcior Muñoz (PSC)- que té la responsabilitat de la comptabilitat» critica la formació liderada per Albó, recordant que «l'error» va ser detectat per la Sindicatura de Comptes i no per l'Ajuntament.

Per tot això, el MES assegura que aquest «error pot posar en perill» inversions i projectes com el del Museu Thyssen, «un dels projectes estrella del nou govern que, segons ha aparegut en diferents mitjans, la ciutat de Sant Feliu pagarà amb els seus propis mitjans».

Per la seva part, el regidor d'hisenda va dir ahir que tenen previst donar avui resposta a les acusacions del MES.

«De puntetes»

Finalment, el grup a l'oposició critica que l'equip de govern (TSF, ERC i PSC) passes «de puntetes» per sobre aquest punt del ple, en el qual es va aprovar -entre altre altres punts- l'estudi de viabilitat per a la concessió d'un aparcament a la Corxera. L'equip de govern (TSF, ERC i PSC) va comptar amb el suport a la seva proposta de Guíxols des del Carrer, mentre que el grup municipal de CiU es va abstenir i MES i la CUP hi van votar en contra.