«Ho nego totalment, jo mai faria una cosa així, tinc una nena de dos anys i mig i em sembla una barbaritat». L'acusat va utilitzar aquestes declaracions per intentar demostrar la seva innocència davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona que ahir el jutjava per haver intentat agredir sexualment una nena de 7 anys al replà de l'escala d'un edifici del carrer Tarongeta.

L'agressió no es va consumar perquè la nena va aconseguir escapar fins a casa el seu avi però tant el ministeri públic com l'acusació particular creuen que l'home li va baixar les mitges, li va pujar la faldilla i va apropar-li la cara als genitals. La menor, que va declarar a porta tancada, creia que l'«home dolent» tenia intenció de «mossegar-li el cul».

L'acusat només va declarar a preguntes del seu advocat, qui va dirigir l'interrogatori cap a la possibilitat que la menor s'hagués confós de persona quan va identificar l'agressor en un reconeixement fotogràfic, entre altres coses perquè l'acusat va negar que el dia dels fet ni tan sols es trobés a Palafrugell perquè havia anat a Palamós a comprar un plat de dutxa.

Per salvar que inicialment havia reconegut en fase d'instrucció que es trobava a Palafrugell el dia dels fets va al·legar que es va confondre «perquè pensava que em preguntaven pel dia 29».

La mare de la menor va admetre durant el judici que coneixia l'acusat de vista encara que feia molts anys que no havia coincidit amb ell i recorda que un dia la va anar a veure al seu lloc de feina per dir-li que li «sabia molt greu» el que havia passat i que ell era innocent.

La situació ha traumatitzat la menor. La seva mare indica que té «por dels homes amb barba, fins i tot dels pares del col·legi», que «es posa a plorar» de cop i volta i que no s'atrevia a caminar pel passadís de l'escala comunitària del bloc de pisos on viu.

Tant el ministeri públic com l'acusació particular sol·licitaven en el seu escrit de conclusions provisionals que l'acusat fos condemnat a una pena de 6 anys de presó per un delicte d'agressió sexual. No obstant això, en acabar el judici el fiscal va introduir una alternativa perquè, en cas que el tribunal cregui que no es va consumar l'agressió, consideri que hi va haver una temptativa.

L'advocada de la família també demana que el processat indemnitzi la menor amb 6.000 euros. La defensa busca l'absolució i, com a alternativa, una condemna per un intent d'agressió sexual.