El ple de l'Ajuntament de Palamós celebrat aquest dimarts va aprovar el pressupost municipal de l'any vinent que suma un total de 22.868.000 euros. L'aprovació del document pressupostari de 2017 va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC i CiU) i PP; i en contra del PSC, JxPiSt.J i la CUP.

Els socialistes van utilitzar el sarcasme per destacar que el govern, que està en minoria, va aprovar el pressupost gràcies al vot de la regidora del Partit Popular, de manera que van reclamar a l'alcalde Lluís Puig que agraís explícitament aquest suport.

L'equip de govern sosté que el pressupost de 2017 reflecteix la voluntat de prioritzar el servei al ciutadà i la via pública alhora que manté el control de l'endeutament i l'estabilitat financera.

Del global econòmic d'aquest pressupost l'Ajuntament de Palamós destinarà 1.619.000 euros a inversions, la més important de les quals serà millora integral prevista a la zona de l'Eixample amb 310.000 euros. Les millores a l'espai natural de Castell (240.000 euros) i expropiacions urbanístiques (223.000 euros) són les altres dues inversions més destacades junt amb les obres al passeig del Mar i a les places urbanes (150.000 euros).

El govern palamosí fonamenta el pla d'inversions, en tot cas, amb quatre eixos principals: l'atenció a les persones més desfavorides; l'activació econòmica local amb la dinamització turística del municipi, potenciant i millorant els espais naturals litorals; la consolidació de pla director de millores i manteniment de la via pública; i el foment al municipi de la convivència, els valors cívics i la participació.

Espai verd a Castell

Quant a l'atenció a les persones més desfavorides, el govern sosté que el pressupost té una clara vocació no només assistencialista sinó d'acompanyament (ampliació del conveni dels serveis socials bàsics que en dos anys han passat de 290.000 a 350.000 euros; posada en marxa d'un servei atenció salut mental, reformulació del conveni d'habitatge amb el CCBE, aposta pels cursos formatius de capacitació laboral).

L'activació econòmica es buscarà amb la dinamització turística del municipi, potenciant i millorant els espais naturals litorals. És l'objectiu de la creació d'una infraestructura verda en l'àmbit de Castell, la millora de tot l'entorn de la platja, la riera, el bosc de transició i la plana de Castell.

Dels grups a l'oposició que van votar en contra, el PSC va dir que era un pressupost poc engrescador i molt baix en subvencions, segons recollia Ràdio Palamós. Per Junts per Palamós i Sant Joan, Dani Reixach va retreure al govern que no busqués més consens amb els grups de l'oposició i, finalment, Joan Bohigas de la CUP va insistir que eren uns comptes municipals continuïstes i poc participatius, segons informava l'emissora.