El ple de l'Ajuntament de Begur ha aprovat inicialment, amb el vot afirmatiu del govern i l'abstenció de l'oposició, el pressupost municipal de l'any vinent, que puja a 10,3 milions d'euros, dels quals més de dos milions es destinen a inversions reals. Entre les principals accions programades hi ha l'enllumenat de la urbanització Sa Punta (385.000 euros), el vial de vianants de Fornells i millora de serveis (250.000 euros), el vial de la rotonda de la cruïlla d'Aiguablava (190.000 euros) o les àrees d'aportació de la recollida selectiva (150.000 euros). "Mantenim el ritme d'inversions amb projectes sostenibles i, al mateix temps, donem feina a les empreses locals", ha recordat l'alcalde, Joan Loureiro. I dins les inversions, ha destacat, com a novetat, una partida de 100.000 euros, dels quals els veïns decidiran, mitjançant la seva participació, el destí.

L'alcalde ha exposat que hi ha una contenció del capítol de personal, en compliment de la legalitat existent. També hi ha una reducció d'algunes partides, com poden ser les de manteniment i neteja de platges, arran de les inversions fetes aquest exercici i el vinent i la inclusió al servei de recollida de deixalles, respectivament. El servei d'escombraries, a més, s'incrementa "de manera significativa", ha recordat el mandatari local, com a conseqüència del nou sistema de recollida porta a porta selectiva que s'aplicarà l'any vinent. Com també s'apuja la de Medi Ambient amb els horts socials i la rehabilitació de camins. També augmenta l'ajut a l'Associació de Comerç i Turisme de Begur davant el fet que organitza moltes accions de caire popular que beneficien tot el poble, com són Begur en Flor o el Festival Internacional de Cinema. D'altra banda, s'ha decidit que les àrees de Sanitat i de Serveis Socials, com la Fira d'Indians, tinguin partida pròpia.

Totes les inversions del pressupost es fan amb diners propis, a excepció de la tercera fase de l'enllumenat de Sa Punta, en què la majoria s'executarà amb contribucions especials dels veïns -l'Ajuntament hi fa una aportació del 10% del pressupost. Altres inversions programades són: la instal·lació de càmeres de seguretat (150.000 euros) el rescat de l'aparcament de l'Onze de Setembre (100.000), l'aparcament de la plaça del carrer Sant Pere (100.000), la vorera des del Vial de Circumval·lació a Sant Ramon (75.000), la vorera a sa Riera (35.000), la vorera del Mas Gispert al nucli (60.000), l'enjardinament de l'aparcament Ses Vinyes (20.000).