Begur destinarà el 2017 més de dos milions d'euros a inversions

La més important, de 385.000 euros, serà la partida per a l'enllumenat de la urbanització Sa Punta

14.11.2016 | 07:10

El ple de l'Ajuntament de Begur ha aprovat inicialment, amb el vot afirmatiu del govern i l'abstenció de l'oposició, el pressupost municipal de l'any vinent, que puja a 10,3 milions d'euros, dels quals més de dos milions es destinen a inversions reals. Entre les principals accions programades hi ha l'enllumenat de la urbanització Sa Punta (385.000 euros), el vial de vianants de Fornells i millora de serveis (250.000 euros), el vial de la rotonda de la cruïlla d'Aiguablava (190.000 euros) o les àrees d'aportació de la recollida selectiva (150.000 euros). "Mantenim el ritme d'inversions amb projectes sostenibles i, al mateix temps, donem feina a les empreses locals", ha recordat l'alcalde, Joan Loureiro. I dins les inversions, ha destacat, com a novetat, una partida de 100.000 euros, dels quals els veïns decidiran, mitjançant la seva participació, el destí.

L'alcalde ha exposat que hi ha una contenció del capítol de personal, en compliment de la legalitat existent. També hi ha una reducció d'algunes partides, com poden ser les de manteniment i neteja de platges, arran de les inversions fetes aquest exercici i el vinent i la inclusió al servei de recollida de deixalles, respectivament. El servei d'escombraries, a més, s'incrementa "de manera significativa", ha recordat el mandatari local, com a conseqüència del nou sistema de recollida porta a porta selectiva que s'aplicarà l'any vinent. Com també s'apuja la de Medi Ambient amb els horts socials i la rehabilitació de camins. També augmenta l'ajut a l'Associació de Comerç i Turisme de Begur davant el fet que organitza moltes accions de caire popular que beneficien tot el poble, com són Begur en Flor o el Festival Internacional de Cinema. D'altra banda, s'ha decidit que les àrees de Sanitat i de Serveis Socials, com la Fira d'Indians, tinguin partida pròpia.

Totes les inversions del pressupost es fan amb diners propis, a excepció de la tercera fase de l'enllumenat de Sa Punta, en què la majoria s'executarà amb contribucions especials dels veïns -l'Ajuntament hi fa una aportació del 10% del pressupost. Altres inversions programades són: la instal·lació de càmeres de seguretat (150.000 euros) el rescat de l'aparcament de l'Onze de Setembre (100.000), l'aparcament de la plaça del carrer Sant Pere (100.000), la vorera des del Vial de Circumval·lació a Sant Ramon (75.000), la vorera a sa Riera (35.000), la vorera del Mas Gispert al nucli (60.000), l'enjardinament de l'aparcament Ses Vinyes (20.000).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'amo del kebab tancat a Platja d'Aro per la policia nega totes les acusacions

El propietari del kebab de Platja d'Aro que la policia local va tancar fa dues setmanes per...

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

El foc va afectar 4.000 metres quadrats de vegetació del marge de la via i fins al lloc dels fets...

Un grup de veïns de Pals es queixa per les molèsties d´un xiringuito

Un grup de veïns dels apartaments Dunes de la Platja de Pals, ha col·locat pancartes...

Castell d´Aro celebrarà el seu 18è mercat Medieval aquest cap de setmana

El consistori espera superar la xifra dels 15.000 visitants que van visitar aquesta fira en les...

La recuperació de l´Àguila de Torroella dona inici a les festes de Sant Genís

La recuperació de l´Àguila de Torroella dona inici a les festes de Sant Genís

Aquesta és la segona recuperació de bestiari festiu que es fa al municipi després...

Un incendi crema 4.000 metres quadrats a Torrent

Un incendi crema 4.000 metres quadrats a Torrent

Ha obligat a tallar la carretera C-66

Enllaços recomanats: Premis cinema