L'Associació de Veïns del barri palamosí de Sant Joan han presentat una petició als grups municipals de l'Ajuntament perquè el nom de Sant Joan s'incorpori al topònim del municipi, que actualment és Palamós. L'entitat recorda que el 2017 es compliran 75 anys de l'annexió de Sant Joan a Palamós, de manera que "creiem que és un bon moment" per fer aquesta proposta.

La sol·licitud de l'Associació de Veïns exposa que "la gent de Sant Joan conserva un sentiment de poble que es manté, inclús des que es va perdre la independència municipal, en una època molt dura de postguerra, i que incorporar Sant Joan al nom del municipi és una obligació moral per raons històriques, i, en certa manera, de fer justícia". I afegeix que aquest nucli "constituït a redós del temple de Santa Eugènia de Vila-romà té una història pròpia que s'origina molt abans de la fundació de la Vila de Palamós".

Palamós va annexionar-se Sant Joan l'any 1942. L'entitat veïnal exposa que el nucli de Sant Joan ja està documentat l'any 1287 i, rememorant una campanya anterior, defensa que "l'administració consideri la nostra singularitat i identitat pròpia".