El jutjat d'instrucció número 3 de la Bisbal d'Empordà va acollir el 26 d'octubre la compareixença de l'exalcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, i del regidor de Seguretat Ciutadana l'anterior mandat, Josep Coll, en el marc de les diligències prèvies de la querella que van presentar cinc agents de la Policia Local i el sindicat CSIF per la presència d'un programa espia que es va detectar en els ordinadors del cos de seguretat municipal el 20 de juny de 2013. Es dóna la circumstància que l'endemà ja havia estat eliminat. Tant Ferrés com Coll van exposar que des que es va conèixer l'existència d'aquest programa, l'Ardamax Keylogger, no tenen constància que hi hagi hagut cap queixa per ús fraudulent d'informació que s'hagués pogut obtenir amb del programa.

A preguntes del lletrat de l'acusació particular, Jordi Colomer, Ferrés va justificar que l'Ajuntament no obrís cap expedient intern sobre aquest cas perquè un informe del tècnic informàtic deia que l'afectació d'aquest programa era nul·la. Precisament, aquesta justificació de la inacció de l'Ajuntament amb un informe tècnic és un dels punts que no convenç Jordi Colomer, que ha recordat que el programa espia va ser esborrat tan bon punt un agent del cos va denunciar-ne la presència, mentre que l'informe té data del 3 d'agost de 2013, més d'un mes després que l'Ardamax Keylogger fos eliminat dels ordinadors de la Policia Local.

L'agent que va detectar el programa espia i ho va comunicar, entre d'altres a Coll, va demanar explícitament que no fos esborrat per poder investigar la informació recollida. No obstant això, l'endemà ja no era en els ordinadors. Colomer lamenta que s'incomplís aquesta petició i permetés "eliminar-ne qualsevol rastre". Alhora, no entén que l'Ajuntament no obrís cap expedient per averiguar qui va instal·lar el programa i qui el va eliminar. Els dos exresponsables van manifestar que desconeixien l'existència d'aquest programa fins que no se'ls va comunicar el mateix 20 de juny de 2013.

La defensa de Ferrés i Coll va fonamentar-se en el fet que, segons van sostenir els dos excàrrecs palamosins, van derivar el cas als tècnics i a l'assessoria jurídica, els quals van comunicar-los que no hi havia motius per prendre cap mesura i que no els consta cap queixa al respecte sobre fugides d'informació dels ordinadors.